Ειδήσεις τώρα: Οι σημαντικότερες ειδήσεις σήμερα 25/4

Loading...


: Οι σημαντικότερες ειδήσεις σήμερα Μεγάλη Πέμπτη  2019.

– Στο Πεκίνο ο

Στο Πεκίνο μεταβαίνει σήμερα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο, προκειμένου να συμμετάσχει στο δεύτερο φόρουμ υψηλού επιπέδου της Πρωτοβουλίας «Belt & Road».

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Κίνας, που στόχο έχει την ανάπτυξη της περιφερειακής συνεργασίας και της συνδεσιμότητας σε διηπειρωτική κλίμακα, για την ενίσχυση του εμπορίου, των επενδύσεων και των υποδομών μεταξύ της Κίνας και των υπόλοιπων χωρών που συμμετέχουν σ’ αυτήν.

Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να εκφωνήσει ομιλία στην εναρκτήρια συνεδρίαση του φόρουμ αύριο, Μ. Παρασκευή, όπως και το Μ. Σάββατο, στη Στρογγυλή Τράπεζα των ηγετών, με θέμα την «Ενίσχυση της Συνδεσιμότητας για την εξεύρεση νέων μορφών ανάπτυξης».

το «κλειδί» προστασίας α’ κατοικίας από τράπεζες και Δημόσιο

Προσωρινή προστασία της κύριας κατοικίας και από τους πλειστηριασμούς για απλήρωτα χρέη προς το Δημόσιο προβλέπει για όσους συμφωνούν σε συναινετική ρύθμιση οφειλών με τις τράπεζες ο ν. 4605/2019 που ψηφίστηκε πρόσφατα για να αντικαταστήσει τον ν. 3869/2010 ή «νόμο Κατσέλη».

Η προστασία αυτή παρέχεται, αν και ο ν. 4605/2019 δεν προβλέπει ρύθμιση οφειλών προς το Δημόσιο. Η προσωρινή προστασία από τους πλειστηριασμούς για χρέη προς το Δημόσιο δεν εμποδίζει ωστόσο την επιβολή λοιπών πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης ή ασφαλιστικών μέτρων στην κύρια κατοικία του αιτούντος, ούτε τη λήψη μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης ή ασφαλιστικών μέτρων στην υπόλοιπη περιουσία του οφειλέτη για τα χρέη του προς το Δημόσιο.

: «Κόκκινο» στην οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, «πράσινο» στη ζώνη ασφαλείας

«Κόκκινο» στην οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, «πράσινο» στη ζώνη ασφαλείας και στη σωστή οδική συμπεριφορά γενικότερα, είναι το μήνυμα της Τροχαίας για την έξοδο των εκδρομέων του Πάσχα που κορυφώνεται σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη.

«Η σωστή οδική συμπεριφορά απομακρύνει τον κίνδυνο τροχαίων δυστυχημάτων και ατυχημάτων. Μην οδηγείτε εάν έχετε πιει αλκοόλ, ενώ θα πρέπει να φορούν ζώνη όχι μόνο οι οδηγοί, αλλά όλοι οι επιβάτες των αυτοκινήτων. Όσον αφορά τους οδηγούς δικύκλων και των συνεπιβατών τους να φορούν οπωσδήποτε κράνος» τονίζει μιλώντας στο ΑΜΠΕ η υπαστυνόμος Χριστίνα Ραδαίου από τη Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής

Η Τροχαία βρίσκεται επί ποδός σε όλη την Ελλάδα, εντατικοποιώντας τα μέτρα έως και την Τετάρτη 1 Μαΐου.

: Ανέτοιμη η Ευρώπη σε μια νέα προσφυγική κρίση

Την επιδείνωση του προσφυγικού σε Μέση Ανατολή, Αφρική, Λατινική Αμερική και Ασία επισημαίνει ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Φιλίπο Γκράντι, καθώς και την ευθύνη της Ευρώπης να την αντιμετωπίσει, παρότι, όπως λέει, η Ε.Ε. δεν είναι προετοιμασμένη για μια νέα προσφυγική κρίση.

«Οι εκστρατείες κάποιων κρατών, που θεωρούν τους πρόσφυγες απειλή, δεν βοηθούν», τονίζει επίσης σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Welt, διαπιστώνοντας ότι οι πολίτες της Ε.Ε. είναι πολύ απασχολημένοι με τον εαυτό τους.

«Το ευρωπαϊκό κοινό υποτιμά κάθε απειλή, οποιαδήποτε μετατόπιση που δεν συμβαίνει στην Ευρώπη» υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο Γκράντι, ο οποίος είναι από το 2016 επικεφαλής της υπηρεσίας των Ηνωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες.

– Έληξε η ομηρία στη

Έληξε λίγο μετά τις 8.00 το πρωί η πολύωρη ομηρία, που βρισκόταν σε εξέλιξη από χθες το απόγευμα σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στη Νέα Σμύρνη, επί της Θεμιστοκλή Σοφούλη.

Μετά από επέμβαση δυνάμεων της ΕΚΑΜ o 35χρονος που κρατούσε όμηρο τον πατέρα του με την απειλή μαχαιριού συνελήφθη. Όταν οι αστυνομικοί εισέβαλαν στο διαμέρισμα ο 35χρονος αρχικά αντιστάθηκε, αλλά ακινητοποιήθηκε και τελικά οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα.

Ο πατέρας απελευθερώθηκε και μεταφέρεται για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο «Ελπίς».

: Θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα πρόσθετα μέτρα

Σε αναλυτική τοποθέτηση αναφορικά με τα αποτελέσματα του 2018 που ανακοινώθηκαν την Μ. Τρίτη προχώρησε η ΔΕΗ, κάνοντας λόγο για αδικαιολόγητους χαρακτηρισμούς και υπερβολές από παράγοντες του δημοσίου βίου και σημειώνοντας ότι η διοίκηση είναι σε εγρήγορση ώστε, αν χρειαστεί, να λάβει πρόσθετα μέτρα.tilegrafima.gr