ΔΡΑΜΑ: Είχαν διαρρήξει επτά Ναούς σε δύο μήνες

Loading...


Επτά διαρρήξεις Ιερών εξιχνίασαν οι αστυνομικοί στο νομό .

Συγκεκριμένα, οι διαρρήκτες «χτυπούσαν» κατά το χρονικό διάστημα από 4-10-2019 έως 7-12-2019, με την Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας να ερευνά την υπόθεση και να φτάνει στη σύλληψη ενός 18χρονου αλλοδαπού και τεσσάρων Ελλήνων, 19, 17, 17 και 13 (!) ετών!

Σε βάρος σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν χθες το μεσημέρι, στην πόλη της Δράμας, τους τέσσερις δράστες να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και τους συνέλαβαν διότι όπως προέκυψε, τις πρώτες πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας, διέρρηξαν Ιερό Ναό σε χωριό της Δράμας, προκαλώντας φθορές, χωρίς να αφαιρέσουν οτιδήποτε από το εσωτερικό του.

Διαβάστε εδώ:  Εξιχνιάστηκε απόπειρα κλοπής στο Επισκοπείο της Ι.Μ. Νεαπόλεως

Από την συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε επιπλέον ότι κατά το χρονικό διάστημα από 4-10-2019 έως 5-12-2019 οι τέσσερις δράστες από κοινού με τον έτερο 17χρονο, επιβαίνοντες στο παραπάνω όχημα μετέβησαν σε χωριά του νομού Δράμας, όπου διέρρηξαν έξι Ιερούς Ναούς, αφαιρώντας από το εσωτερικό τους το χρηματικό ποσό των 1.087 ευρώ περίπου.

Κατασχέθηκαν το όχημα που χρησιμοποίησαν οι δράστες και δύο εργαλεία διάρρηξης που βρέθηκαν στο εσωτερικό του.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας.tilegrafima.gr