Χριστιανική πόλη στην Συρία σε κίνδυνο (ΦΩΤΟ)

Loading...


ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ –  : Η στρατηγικής σημασίας χριστιανική πόλη Mahardah, βόρεια της Χαμά, έχει γίνει στόχος επίθεσης από έναν συνασπισμό τζιχαντιστών της Hay’at Tahrir al-Sham (HTS), παρακλάδι της Αλ-Κάιντα στην Συρία και άλλων φατριών τζιχαντιστών, τις οποίες υποστηρίζει η Τουρκία και η Αλ-Κάιντα.

Οι ισλαμιστές αντάρτες ανακοίνωσαν την έναρξη μιας νέας μεγάλης κλίμακας επίθεσης κατά των κυβερνητικών περιοχών στη βόρεια ύπαιθρο της Χάμα το απόγευμα της 6ης Ιουνίου.

Στην νέα επίθεση έδωσαν το όνομα «Mu’tasim Bellah al-Madani», μιας εξέχουσας μορφής της Αλ Κάιντα από την Σαουδική Αραβία, ο οποίος σκοτώθηκε από τον Συριακό Αραβικό Στρατό στην βόρεια Χαμά τον περασμένο μήνα.

Ήδη δύο χωριά της περιοχής έχουν πέσει στα χέρια των τζιχαντιστών, μετά την αποχώρηση του στρατού έπειτα από έντονους βομβαρδισμούς των τζιχαντιστών.

Παράλληλα οι τρομοκράτες βομβάρδισαν την ίδια την πόλη Mahardah, με σκοπό να αναγκάσουν τους κατοίκους της να φύγουν, ή στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την επίθεση.

Ήδη χωριά της περιοχής εκκενώθηκαν από τους κατοίκους τους.

Στην πραγματικότητα στην περιοχή μαίνεται μία ιδιόμορφη έμμεση σύγκρουση Τουρκίας, που στηρίζει σταθερά τους τρομοκράτες της Αλ-Κάιντα, και Ρωσίας, που προσφέρει αεροπορική και άλλη στρατιωτική βοήθεια στις δυνάμεις του Συριακού Στρατού, και ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τις περιοχές με χριστιανικό πληθυσμό.

Το δίκτυο ειδήσεων των τζιχαντιστών κυκλοφόρησε αρκετές φωτογραφίες των τρομοκρατών που συμμετείχαν στην επίθεση.

Οι φωτογραφίες έδειξαν πολλά τουρκικά όπλα, όπως το αντιαρματικό όπλο HAR-66 και το τεθωρακισμένο προσωπικό Panthera F9 (APC).

Τον τελευταίο μήνα είχαμε αρκετές παρόμοιες επιθέσεις από την Αλ-Κάιντα και τις συμμάχους της.

Ωστόσο, ο Συριακός Στρατός, με τη στήριξη της Ρωσικής Αεροπορίας, μπόρεσε να τις αποκρούσει όλες.

Πριν λίγο καιρό έξι παιδιά με την κατηχήτριά τους βρήκαν τον θάνατο στην αυλή της εκκλησίας τους, όπου είχαν μαζευτεί για το κατηχητικό σχολείο, το πρωί της Κυριακής, στην χριστιανική πόλη Σουκαϊλαμπίγια, μετά από βομβαρδισμούς των τρομοκρατών.

Στον πόλεμο αυτόν οι τζιχαντιστές δυστυχώς έχουν την υποστήριξη των ΗΠΑ και της Δύσης, που στην μεγάλη πλειονότητά τους κωφεύουν στο δράμα των χριστιανών.tilegrafima.gr