Βαριές «καμπάνες» στους ιερόσυλους της Παναγίας Κρεμαστής

Loading...


Αυστηρές επιβλήθηκαν  στα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, που εξάρθρωσε πριν από έναν περίπου χρόνο η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου και η οποία δραστηριοποιούνταν στην ευρύτερη περιοχή της Ηλείας, υλοποιώντας κλοπές σε σπίτια, επιχειρήσεις και στην .

Στην δίκη, που ολοκληρώθηκε στην Πάτρα, ο 45χρονος αρχηγός της Οργάνωσης και ο 38χρονος υπήκοος Αλβανίας, θα εκτίσουν ποινή 10 ετών και 8 ετών αντίστοιχα χωρίς αναστολή ενώ και για τα υπόλοιπα μέλη της εγκληματικής ομάδας, επιβλήθηκαν αυστηρές ποινές φυλάκισης από το Δικαστήριο, με αναστολή.

Η συγκεκριμένη υπόθεση, που είχε αποκαλυφθεί, τον Σεπτέμβριο του 2015, όταν μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, σε Αμαλιάδα και Αθήνα, μεταξύ των οποίων και ο 45χρονος αρχηγός αυτής, είχε φέρει στο φως, ότι η συγκεκριμένη οργάνωση είχε αποκομίσει λεία πάνω από 190 χιλ. ευρώ, από τις κλοπές που είχε διαπράξει, σε διάφορες περιοχές του Νομού.

Ειδικά στην τελευταία κλοπή, που διέπραξαν ο 45χρονος αρχηγός μαζί με τον 38χρονο συνεργό του, υπήκοο Αλβανίας, στην Ιερά Μονή Παναγίας Κρεμαστής, είχαν αφαιρέσει τον Θρόνο της εικόνας της Παναγίας και όλα τα αφιερώματα (τάματα) των πιστών η αξία των οποίων ξεπερνούσε τις 30 χιλ. ευρώ…