Ανω – κάτω κυβέρνηση – ΣΥΡΙΖΑ για τα δυο εκ. ετησίως στη Θεολογική Βοστώνης

Loading...


Νέο πεδίο διαμάχης ανάμεσα σε κυβέρνηση και προέκυψε μετά την απόφαση επιχορήγησης με δύο εκατομμύρια ευρώ το χρόνο στη .

Ο τομεάρχης εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος χαρακτήρισε «αποπροσανατολιστική και απαράδεκτη» την απάντηση κυβερνητικών κύκλων για στήριξη της ταυτότητας της ελληνικής ομογένειας στην Αμερική.

Ο κ. Κατρούγκαλος μάλιστα κάλεσε «το υπουργείο Παιδείας να δώσει εξηγήσεις για την αναστολή της λειτουργίας των διετών προγραμμάτων σπουδών για παιδιά των επαγγελματικών λυκείων επειδή δήθεν, δεν υπήρχαν χρήματα, ενώ είχαν εξασφαλιστεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, 2 εκατομμύρια για την λειτουργία τους».

«Η εθνική ταυτότητα των Ελλήνων της Αμερικής δεν υπηρετείται με κινήσεις δημοσίων σχέσεων του κ. Μητσοτάκη», δήλωσε ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, ανταπαντώντας σε σχόλιο κυβερνητικών κύκλων.

Στη δήλωση του στο CNN.gr, ο κ. Φίλης σημειώνει πως «αντιθέτως, απαιτείται δραστήρια παρέμβαση του ελληνικού κράτους σε συνεργασία με τις αρμόδιες αμερικανικές αρχές, ώστε τα παιδιά της ελληνοαμερικανικής κοινότητας να απολαμβάνουν το δικαίωμα σε μια ισότιμη εκπαίδευση και γνώση του ελληνικού πολιτισμού». «Όλα αυτά μέσα στο πολυπολιτισμικό περιβάλλον των ΗΠΑ, ώστε η ελληνική ταυτότητά τους να είναι σύγχρονη.

Διαβάστε εδώ:  Ο Ελπιδοφόρος ευχαριστεί τον Μητσοτάκη για τα 2 εκ ευρώ ετησίως στη Θεολογική Σχολή της Βοστώνης

Ο πρώην υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου εγκάλεσε την κυβέρνηση ότι περιέκοψε τα δύο εκατομμύρια ευρώ από τη χρηματοδότηση των 14 πανεπιστημίων για 65 διετή προγράμματα σπουδών στα οποία θα σπούδαζαν 1500 φοιτητές το χρόνο, προκειμένου να χρηματοδοτήσει τη θεολογική σχολή της Βοστώνης στην οποία σπουδάζουν 100 άτομα που πληρώνουν δίδακτρα.

Η μέσω κύκλων της απάντησε στο Νίκο Φίλη και το ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν αντιλαμβάνεται το εθνικό συμφέρον. Συγκεκριμένα το Μαξίμου τόνισε υπερασπιζόμενο τη χρηματοδότηση της Θεολογικής Σχολής της Βοστώνης ότι «η διατήρηση της ταυτότητας των Ελλήνων της Αμερικής αποτελεί εθνικό καθήκον και υπηρετεί απολύτως το δημόσιο και το εθνικό συμφέρον. Αυτό δεν περιμένουμε να το αντιληφθούν ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ο κ. Φίλης». Μάλιστα ο κ. Διαματάρης, πρώην υφυπουργός, χαρακτήρισε ευεργεσία την απόφαση της κυβέρνησης.tilegrafima.gr