Αλβανίας: «Να φροντίζουμε τα παιδιά μας να μάθουν την Ορθόδοξη Πίστη» (ΒΙΝΤΕΟ)

Loading...


Στους μαθητές που ξεκίνησαν το σχολείο τους, απευθύνθηκε χθες ο μετά την Θεία Λειτουργία στον καθεδρικό ναό των Τιράνων

«Έχουμε τη χαρά πολλά από τα παιδιά τα δικά μας να είναι πολύ καλοί μαθητές. Και βλέπω και πολλά παιδιά που για πρώτη φορά θα πάνε στο νηπιαγωγείο» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος, ο οποίος δώρισε σε όλα τα παιδιά από μία εικόνα με μια προσωπική του ευχή.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Αναστάσιος θύμισε επίσης ότι την επόμενη Κυριακή αρχίζουν τα κατηχητικά σχολεία:

«Θα παρακαλέσω ιδιαίτερα, όλες τις οικογένειες να φροντίζουν να δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά μας να παρακολουθούν τα εκκλησιαστικά μας σχολεία» τόνισε και πρόσθεσε:
«Όπως θα ήταν σοβαρό παράπτωμα αν δεν στέλνατε τα παιδιά σας στο σχολείο το δημόσιο, έτσι είναι μεγάλο λάθος, για να μην πω αμάρτημα, να μην φροντίζουμε τα παιδιά μας να μάθουν την ορθόδοξη πίστη τους εγκαίρως. Αλλιώς δεν θα μπορούν να είναι συνειδητά μέλη της Εκκλησίας»

«Φροντίστε λοιπόν, από την επόμενη Κυριακή τα παιδιά μετά τη λειτουργία να παρακολουθούν και τα μαθήματα που γίνονται από εξαιρετικούς νέους κατηχητές, που με πολύ αφοσίωση εργάζονται στην εκκλησία μας. Είναι ένα βασικό βασικό χρέος των οικογενειών . Καμία δικαιολογία δεν φθάνει για να ερμηνεύσει τυχόν απουσίες» κατέληξε.tilegrafima.gr