62.519 πρόσφυγες στην Ελλάδα – Αυξάνεται ο αριθμός από τη Λιβύη

Loading...


Τον επίσημο αριθμό των καταγεγραμμένων προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται στη χώρα μας έδωσε το πρωί της Τρίτης στη δημοσιότητα το Συντονιστικό Όργανο Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης.

Όπως αναφέρει στους χώρους φιλοξενίας βρίσκονται 62.519 άνθρωποι.

Ροές από την Λιβύη
Επτά πρόσφυγες πνίγηκαν την Κυριακή στα ανοικτά της Λιβύης στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην Ευρώπη, ανέφερε στέλεχος οργάνωσης αρωγής που επέβαινε σε πλοίο διάσωσης.

Σωστικά σκάφη παρέλαβαν χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες από επικίνδυνα μικρά πλεούμενα ενώ ο καιρός επιδεινωνόταν από την Παρασκευή έως την Κυριακή.

Ανάμεσα στις επτά άψυχες σορούς που ανασύρθηκαν ήταν κι ένα μικρό αγόρι οκτώ ετών.

Την Κυριακή διεξήχθησαν πολλές επιχειρήσεις διάσωσης περίπου 2.000 ανθρώπων, σύμφωνα με το ιταλικό λιμενικό σώμα, το οποίο συντονίζει τις σωστικές προσπάθειες στην Κεντρική Μεσόγειο.

Διαβάστε εδώ:  Συρία: 112 νεκροί άμαχοι από βόμβα σε κομβόι (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Το Σάββατο διασώθηκαν 4.500 μετανάστες και πρόσφυγες κατά τη διάρκεια 35 επιχειρήσεων τις οποίες διεξήγαγαν κυρίως σκάφη που εκμισθώνουν ΜΚΟ όπως η MOAS, σύμφωνα με το ιταλικό Λιμενικό.

Την Παρασκευή διασώθηκαν 2.000 μετανάστες, ενώ ένας έφηβος βρέθηκε νεκρός σε μία από τις βάρκες, όλες ασφυκτικά γεμάτες.

Χάρη στον καλό καιρό που επικράτησε στα ανοικτά της Λιβύης το Σαββατοκύριακο οι αποπλεύσεις πολλαπλασιάστηκαν.

Οι νεκροί και αγνοούμενοι στη Μεσόγειο από την αρχή της χρονιάς έφθασαν τους 666, ενώ το 2016 ο αριθμός τους ξεπέρασε τους 5.000, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ).