Το Σωματείο Ιεροψαλτών Ηλείας και Ολυμπίας έκοψε την πίτα του (ΦΩΤΟ)

Loading...


του πρεσβ.Νικολάου Κατσηδήμα

Με την παρουσία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωλένης κ.κ. Αθανασίου, καθώς επίσης και του Ιερού Κλήρου, μέσα κλίμα χαράς και πνευματικής ευφροσύνης, έκοψε για μια ακόμη χρονιά την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα του, την Κυριακή 24 Ιανουαρίου το Σωματείο Ιεροψαλτών Ηλείας και Ολυμπίας «Ιωάννης ο Δαμασκηνός και Ιωάννης ο Κουκουζέλης», στα Γραφεία του στον Πύργο, τα οποία έχει παραχωρήσει ευγενώς ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ Γερμανός.

Η σεμνή αυτή εκδήλωση άρχισε με τον σύντομο χαιρετισμό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωλένης κ.κ. Αθανασίου, προς τους παρισταμένους Ιεροψάλτες και τα μέλη του Δ.Σ. του παραπάνω Σωματείου, ο οποίος μετέφερε τις ευχές και τις ευλογίες, για το νέο σωτήριο έτος 2016, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ηλείας κ.κ. Γερμανού, που ως γνωστόν ευρίσκεται στο Σαμπεζύ της Γενεύης, ως επικεφαλής Τριμελούς Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος, προκειμένου να μετάσχουν στην Σύναξη των Προκαθημένων των Ορθοδόξων Αυτοκεφάλων Εκκλησιών.

Μετά την ευλόγηση της Πίτας και το μοίρασμα αυτής στους παρισταμένους, ο Πρόεδρος των Ιεροψαλτών κ. Δημήτριος Θανόπουλος, Ιεροψάλτης και καθηγητής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο, για την ουσιαστική και άμεση συμπαράστασή τους, κατά την Ιεροψαλτική τους, διακονία στα αναλόγια των Ιερών της Ναών της Μητροπόλεως, καθώς επίσης και τους παρισταμένους Ιεροψάλτες, για τον σπουδαίο και ψυχωφελές ρόλο που διαδραματίζουν στους Ιερούς Ναούς, οι οποίοι ως καλοί και γνήσιοι θεράποντες της πατρώας Βυζαντινής Μουσικής, συμβάλλουν κατά την τέλεση των Ιερών ακολουθιών καθοριστικά στην πνευματική ανάταση των Χριστιανών, ευχόμενος σε όλους να έχουν καλή και ευλογημένη χρονιά, ενώ στην συνέχεια ακολούθησε μικρή συζήτηση σε επίκαιρα θέματα και προβλήματα της Ιεροψαλτικής τάξης.

IMG_2115.JPG
IMG_2117.JPG
IMG_2121.JPG
IMG_2122.JPG
IMG_2123.JPG
IMG_2128.JPG
IMG_2130.JPG
IMG_2140.JPG
IMG_2155.JPG


Ετικέτες