Μουσική πανδαισία στο Ηρώδειο από 120 καλλιτέχνες του Αζερμπαϊτζάν

Loading...


Του Γιώργου Θεοχάρη

Ένα συναρσπαστικό ταξίδι στους Αζέρικους ήχους, στην παράδοση και στην κουλτούρα του ιστορικού Αζερμπατζάν ήταν η χθεσιβραδυνή μουσικοχορευτική εκδήλωση στο Ηρώδειο.

Μοναδικές χορογραφίες, μελωδικές μουσικές και άρωμα μιάς διαφορετικής μουσικής που ισσοροπεί ανάμεσα στο κλασικό και το σύγχρονο, στο παραδοσιακό και το κοσμοπολίτικο, από τους 120 καλλιτέχνες του Κρατικού Χορευτικού Συγκροτήματος του Αζερμπαϊτζάν συνοδευόμενο από την Κρατική Συμφωνική Ορχήστρα της χώρας, καταχειροκροτήθηκαν απο τους τρεις και πλέον χιλιάδες θεατές του ιστορικού Ωδείου του Ηρωδείου.

Ξεχωριστή παρουσία, η Πρώτη Κυρία του Αζερμπαϊτζάν, Μεχριμπάν Αλιγιέβα, πρόεδρος του Ιδρύματος Ηeydar Αliyev και επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής των Ευρωπαϊκών Αγώνων – Μπακού 2015 συνοδεύομενη από την κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη, πρέσβειρα της Ελλάδας στην Ουνέσκο.

Η εκδήλωση ήταν μία κίνηση ανθρωπιάς για την ενίσχυση των ελληνικών σχολείων καθώς όλα τα έσοδα θα διατεθούν για αυτό τον σκοπό.
Η μουσικοχορευτική παράσταση συνδιοργανώθηκε από την πρεσβεία του Αζερμπαϊτζάν στην Ελλάδα και το ίδρυμα Heydar Aliyev, σε συνεργασία με το ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.

Λίγιο πριν την έναρξη της βραδιάς ο Πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν στην Ελλάδα, κ. Rahman Mustafaye,αφού καλοσώρισε το πολυπληθές κοινό υπογράμμισε ότι για πρώτη στην Ελλαδα »Το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει, το Κρατικό Χορευτικό Συγκρότημα του Αζερμπαϊτζάν συνοδευόμενο από την Κρατική Συμφωνική Ορχήστρα σε ένα μεγαλειώδες καλλιτεχνικό γεγονός με 120 καλλιτέχνες »

Τέλος, χορηγός επικοινωνίας ήταν και το ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ

 

 

 


 Ετικέτες