Παραλίγο ατύχημα με άλογα κατά την Λιτανεία της Εικόνας του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στο Ναύπλιο (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Loading...


Πανηγυρικά εορτάστηκε η εορτή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου και Ευαγγελιστού στο Ναύπλιο, όπου εορτάζει όλως ιδιαιτέρως το εκκλησάκι που είναι αφιερωμένο στον Άγιο στην περιοχή της Καραθώνας Ναυπλίου.

Χτισμένο επάνω σε λοφίσκο με θέα την πανέμορφη παραλία της Καραθώνας και το απέραντο γαλάζιο.

Κάθε χρόνο το επισκέπτονται πάρα πολλοί πιστοί από το Ναύπλιο αλλά και τις γύρω περιοχές. Φέτος από ένα απρόοπτο με ένα ζευγάρι άλογα παραλίγο να δημιουργηθεί ατύχημα. Τα δύο άλογα έτρεχαν με μεγάλη ταχύτητα προς τον κόσμο ,που εκείνη την ώρα ακολουθούσε την περιφορά της εικόνας του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στο τέλος του Εσπερινού. Ευτυχώς για καλή τύχη όλων ο αντιδήμαρχος του δήμου Ναυπλιέων, Γιώργος Μπουζαλάς, έτρεξε προς το μέρος των αλόγων και κατάφερε να τα ακινητοποιήσει και να τους αλλάξει την πορεία. Τα άλογα έφυγαν προς το βουνό και η λιτανεία συνεχίστηκε.

Τον πανηγυρικό εσπερινό τέλεσε ο πατέρας Ελευθέριος Μίχος, Ιερέας της Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου. Γραπτή μαρτυρία για το πότε ιδρύθηκε το εκκλησάκι δεν υπάρχει αλλά βάση προφορικών μαρτυριών φαίνεται να είναι τουλάχιστον 350 ετών. Κάποτε ήταν και μετόχι της μονής Μεταμόρφωση του Σωτήρος Καραθώνας. Το εκκλησάκι αυτό μετά την διάλυση του μοναστηριού έμεινε έρημο στην τύχη του, ώσπου το 1910 το πήραν οι Υποδηματοποιοί για να το προσέχουν και να το συντηρούν. Με το πέρας του χρόνου και αφού το επάγγελμα αυτό χάθηκε η εκκλησία πέρασε στην διοίκηση της ενορίας Ευαγγελιστρίας στην Πρόνοια Ναυπλίου, όπου και ανήκει ως σήμερα. Το πανέμορφο αυτό εκκλησάκι έχει συντηρηθεί εκ νέου από το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ιερού Ναού Ευαγγελίστριας.

AG_IOANNOU1.jpg
AG_IOANNOU1A.jpg
AG_IOANNOU1AA.jpg
AG_IOANNOU1AAA.jpg
AG_IOANNOU1AAAA.jpg
AG_IOANNOU1AAAAA.jpg
AG_IOANNOU1AAAAAA.jpg
AG_IOANNOU1AAAAAAA.jpg
AG_IOANNOU1AAAAAAAA.jpg
AG_IOANNOU1AAAAAAAAA.jpg
AG_IOANNOU1AAAAAAAAAA.jpg
AG_IOANNOU1AAAAAAAAAAA.jpg
AG_IOANNOU1AAAAAAAAAAAA.jpg
AG_IOANNOU1AAAAAAAAAAAAA.jpg
AG_IOANNOU1AAAAAAAAAAAAAA.jpg
AG_IOANNOU1AAAAAAAAAAAAAAA.jpg