Οριστικό τέλος για το δελτίο ειδήσεων του ΜEGA

Loading...


Την οριστική διακοπή του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega αποφάσισε το τεχνικό προσωπικό του σταθμού, λόγω της μη καταβολής των δεδουλευμένων δυόμισι μηνών.

 Η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικών Τηλεοράσεων Αττικής (ΕΤΙΤΑ) σημειώνει σχετικά: «Και επειδή ο κόμπος έφτασε στο χτένι, στην τελευταία συνέλευση των τεχνικών του Mega αποφασίστηκε η οριστική διακοπή του κεντρικού δελτίου ειδήσεων με καθημερινές στάσεις εργασίας, μέχρις ότου καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τώρα που το μεγαλύτερο ειδησεογραφικό κανάλι της χώρας, το δικό τους κανάλι, θα μείνει χωρίς κεντρικό δελτίο, αν αποφασίσουν οι μέτοχοι να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους».

Μάλιστα, οι εργαζόμενοι διαμηνύουν πως δεν πρόκειται να αναστείλλουν την απεργία παρα μόνο όταν τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα.

Στο μεταξύ, η ΕΣΗΕΑ έχει κηρύξει εικοσιτετράωρες απεργίες από τις 06:00 του Σαββάτου 4 Ιουνίου έως τις 06:00 της Κυριακής 5 Ιουνίου και από τις 06:00 της Κυριακής έως τις 06:00 της Δευτέρας 6 Ιουνίου. Οι τεχνικοί από την πλευρά τους πραγματοποιούν τετράωρες στάσεις εργασίας σήμερα Παρασκευή 3 Ιουνίου, αύριο Σάββατο 4 Ιουνίου και Κυριακή 5 Ιουνίου 18:00 – 22:00. Την ίδια ώρα και έπειτα από παρέμβαση του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Συντακτών, τη Δευτέρα 6 Ιουνίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί κατεπείγουσα σύσκεψη στο υπουργείο Εργασίας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA.

Στόχος της σύσκεψης είναι η άμεση ανταπόκριση των εργοδοτών – μετόχων του καναλιού και η δέσμευσή τους για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους. Στην παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ, η οποία έγινε δεκτή από το υπουργείο Εργασίας, τονίζεται μεταξύ άλλων ότι «έχουν περάσει ήδη 14 ημέρες από την ημέρα που οι εκπρόσωποι της εργοδοσίας δεσμεύτηκαν ενώπιόν σας για συγκεκριμένες ενέργειες, και εξακολουθούμε μέχρι σήμερα να μην γνωρίζουμε αν προέβησαν στις απαραίτητες νομικές ενέργειες προκειμένου να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων και η βιωσιμότητα της εταιρείας. Οι εργαζόμενοι εξακολουθούν και παραμένουν απλήρωτοι για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου και για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο, σε κλίμα πλήρους ανασφάλειας και σύγχυσης για το μέλλον του σταθμού και το δικό τους».