Νέα εισβολή ιερόσυλων σε ναό στην Ηπειρο

Loading...


Δεν έχουν τέλος οι λεηλασίες στις παμπάλαιες εκκλησίες στα ακριτικά χωριά του Πωγωνίου Ιωαννίνων, από σπείρες των ιερόσυλων που δραστηριοποιούνται από τις παραμονές των Χριστουγέννων. Άλλη μια κλοπή πολύτιμων θρησκευτικών αντικειμένων διαπιστώθηκε στο ναό της Αγίας Παρασκευής, στο Ορεινό Ιωαννίνων.

Οι άγνωστοι δράστες παραβίασαν ένα παράθυρο και μπήκαν ανενόχλητοι στο εσωτερικό της εκκλησίας, απ’ όπου άρπαξαν μία υφασμάτινη χρυσοκέντητη εικόνα, ένα χρυσοκέντητο ύφασμα –παράσταση, έναν μπρούντζινο σταυρό, δύο Ιερά Ευαγγέλια, ένα ασημένιο δισκοπότηρο και έναν μπρούντζινο δίσκο. Η κλοπή έγινε τα ξημερώματα της Κυριακής, αλλά καταγγέλθηκε την τρίτη στο αστυνομικό τμήμα Δελβινακίου που ερευνά για να εντοπίσει τους δράστες.

Οι ιερόσυλοι είχαν χτυπήσει άλλους δυο ναούς μέσα σε μια εβδομάδα, τις τελευταίες ημέρες του προηγούμενου έτους. Από την εκκλησία του Αγίου Αθανασίου στην κοινότητα του Πωγωνίσκου, την οποία διέρρηξαν για δεύτερη φορά μέσα σε έναν χρόνο, άρπαξαν δύο ξύλινες εκκλησιαστικές εικόνες, μία ελαιογραφία και άγνωστο χρηματικό ποσό από το παγκάρι. Αλλά και από τον ιστορικό ναό του Αγίου Δημητρίου στην κοινότητα Κακόλακκος, που ήταν κέντρο των εξορμήσεων του Μάρκου Μπότσαρη από το 1814 ως το 1820, είχαν αρπάξει οκτώ εικόνες ελαιογραφίες σε ξύλο από το ξυλόγλυπτο τέμπλο που αποτελούσε αφιέρωμα της οικογένειας του οπλαρχηγού.Ετικέτες