Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια (ΦΩΤΟ)

Loading...


Ο Αντώνης Σαμαράς βρέθηκε στην Καβάλα, ο Αλέξης Τσίπρας στον Πειραιά – Η ευχή Σαμαρά «να μην ξανακυλήσει πίσω η χώρα» – Το λευκό περιστέρι που απελευθέρωσε ο Τσίπρας – Οι δηλώσεις υπουργών και βουλευτών

Στην Καβάλα βρέθηκε το πρωί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς όπου και παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καβάλας και στη συνέχεια την κατάδυση του τιμίου σταυρού στο λιμάνι της πόλης.

 

O πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να κάνει και μια πολιτική δήλωση καθώς ευχήθηκε: «Χρόνια πολλά και υγειά σε όλους τους Έλληνες και προκοπή στην πατρίδα μας. Τώρα που σηκώθηκε στα πόδια της να προχωρήσει πιο γρήγορα και να μην ξανακυλήσει. Καλή φώτιση σε όλους μας. Να είστε καλά».

Αμέσως μετά έχει προγραμματίσει να επισκεφθεί τη Δράμα, πέμπτο και τελευταίο σταθμό της επίσκεψής του στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όπου επίσης θα παρακολουθήσει τον αγιασμό των υδάτων στα νερά της Αγίας Βαρβάρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε στον Πειραιά για την τελετή Αγιασμού των Υδάτων. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαμογελούσε συνεχώς, έχοντας στα χέρια του το λευκό περιστέρι, μέχρι που ήρθε η στιγμή να το απελευθερώσει…

Στο πρώτο λιμάνι της χώρας η επίσημη τελετή του Καθαγιασμού των υδάτων και της κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα πραγματοποιήθηκε και φέτος στην Αποβάθρα που βρίσκεται μπροστά από τον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα.

Προηγήθηκε Θεία Λειτουργία, στον Ιερό Ναό Της Αγίας Τριάδας χοροστατούντος του Μητροπολίτη Πειραιά Σεραφείμ, και με την παρουσία του Δημάρχου Γιάννη Μώραλη, των αρχών της πόλης, αλλά και βουλευτών.

Στο λιμάνι του Πειραιά βρέθηκε για τον εορτασμό των Θεοφανείων ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος εκπροσωπώντας την κυβέρνηση ευχήθηκε «Καλή χρονιά και Χρόνια πολλά σε όλους». Ο κ. Λοβέρδος μετά των αγιασμό των υδάτων ευχήθηκε να φωτίσει όλους το φως της λογικής.

Ο βουλευτής της ΝΔ, Γ. Τραγάκης ευχήθηκε με τη σειρά του «Χρόνια Πολλά και καλά στον ελληνικό λαό. Το φως των Θεοφανείων να φωτίσει όλους για το καλό του τόπου».

Τον Τίμιο Σταυρό, στα παγωμένα νερά της αποβάθρας, έπιασαν βατραχάνθρωποι του πολεμικού ναυτικού. 

 Ετικέτες