Μενδώνη: «Ολοκληρώθηκε η υποστήλωση του τρίτου χώρου στην Αμφίπολη»

Loading...


Για τις εργασίες στην Αμφίπολη που είναι σε εξέλιξη μίλησε η Λίνα Μενδώνη αλλά απέφυγε ανα αναφερθεί στο θέμα του «ενοίκου» του τάφου.

Η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού τόνισε πως ολοκληρώθηκε η διαδικασία της υποστύλωσης του τρίτου χώρου, στα βασικά της σημεία.

Σε ραδιοφωνική της συνέντευξη Real Fm, τόνισε επίσης πως η διαδικασία αυτή είναι πολύ σημαντική, καθώς κάθε φορά που οι ανασκαφείς αφαιρούν χώμα, έστω 20-30 εκατοστά, «πρέπει να δίνουμε «ισοδύναμα μέτρα»».

Με βάση το δεδομένο αυτό, και εφόσον πλέον η ανασκαφική ομάδα της κ. Περιστέρη ανασκάπτει τον τρίτο αυτό θάλαμο, «θα μπορούσε κανείς να πει ότι αν δεν έχουμε εξαιρετικά απρόοπτα, μέσα στις επόμενες 20 μέρες – ένα μήνα θα μπορούσε να έχει ολοκληρώσει την έρευνα» εξήγησε.

Έτσι, η κ. Μενδώνη τόνισε ότι σε περίπτωση που ο τέταρτος θάλαμος είναι και ο τελευταίος του μνημείου, τότε όντως τα χρονοδιαγράμματα που ανακοίνωσε η κ. Περιστέρη, χωρίς να είναι δεσμευτικά, θα τηρηθούν.

Η Λίνα Μενδώνη υποστήριξε επίσης ότι μπορεί να πάρει χρόνια για να λυθεί ο γρίφος για τον ένοικο ή τους ενοίκους του τάφου καθώς όπως χαρακτηριστικά είπε «έχουμε ένα μνημείο με χαρακτηριστικά που στη σύνθεσή τους εμφανίζονται για πρώτη φορά».Ετικέτες