Ιδού ποιοι αποφασίζουν για τα θρησκευτικά!

Loading...


Με μια σοβαρή αποκάλυψη κυκλοφορεί αυτή την Τετάρτη η εφημερίδα Ορθόδοξη Αλήθεια. Όπως αναφέρει στο πρωτοσέλιδό της, ένα από τα κεντρικά πρόσωπα που έχει διορίσει ο υπουργός παιδείας Νίκος Φίλης στις αρμόδιες επιτροπές για τις αλλαγές στο μάθημα των θρησκευτικών (και μάλιστα με κομβικό ρόλο) είναι ταυτόχρονα μέλος διεθνούς 11μελούς συμβουλίου του νεοβουδιστικού Ιδρύματος Arigatou που προωθεί την πανθρησκεία σε όλο τον πλανήτη. Πρόκειται για τον σχολικό σύμβουλο κ. Αγγελο Βαλλιανάτο, αδελφό του γνωστού «ακτιβιστή» Γρηγόρη Βαλλιανάτου. Στο ρεπορτάζ υπάρχουν αναλυτικά στοιχεία για τις αιρετικές ομάδες με τις οποίες συνεργάζεται το εν λόγω ίδρυμα και τις περίεργες συμπτώσεις που υπάρχουν με τα όσα έχει προτείνει ο κ. Βαλλιανάτος για τα θρησκευτικά στην Ελλάδα.

Επίσης η εφημερίδα φιλοξενεί συνέντευξη του γνωστού ηθοποιού Ρένου Χαραλαμπίδη που αποκαλύπτει για πρώτη φορά ότι είναι ταμένος στην Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου γι αυτό και το κανονικό του όνομα είναι Ειρηναίος Χρυσοβαλάντης.

Επίσης η Ορθόδοξη Αλήθεια αναφέρει μια συγκλονιστική ιστορία ανθρωπιάς που διηγούνται οι πρωταγωνιστές της. Πως μια οικογένεια Ελλήνων έσωσε κατά την Γερμανική Κατοχή μια Εβραϊκή οικογένεια (σημερινού ραβίνου) και λίγο καιρό μετά στην διάρκεια του εμφυλίου συνέβη το αντίστροφο.

Τέλος η εφημερίδα σχολιάζει την επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου αποκαλύπτοντας ότι εδώ και δυο χρόνια έχει ζητήσει να έρθει στην Ελλάδα.

Μαζί με την εφημερίδα κυκλοφορεί ο τρίτος σκληρόδετος τόμος με το ιστορικό περιοδικό «Η Διάπλασις των παίδων» σε μια συλλεκτική έκδοση.

 

ortho1204.jpg