Η Αγιοβασιλόπιτα της «ΚΙΒΩΤΟΥ» του Αγίου Χρυσοστόμου Δράμας 2015 (ΦΩΤΟ)

Loading...


Το απόγευμα του Σαββάτου 10 Ιανουαρίου 2015, στις 5:30μ.μ., στον Ιερό Ναό Αγίου Χρυσοστόμου Μητροπολίτου Δράμας-Σμύρνης, η νεανική συντροφιά της «ΚΙΒΩΤΟΥ» έκοψε την πρωτοχρονιάτικη Αγιοβασιλόπιτά της.

Το ιδιαίτερα ευχάριστο κλίμα δημιούργησαν τα αγγελικά χαμόγελα και οι χαρούμενες παιδικές φωνές.

Τους παρευρισκομένους υποδέχθηκε ο Εφημέριος της Ενορίας και υπεύθυνος του κατηχητικού έργου Αρχιμ. Γεράσιμος Βλατίτσης που παρουσίασε τους συντελεστές και τα στελέχη που διακονούν το ποιμαντικό έργο, με έμφαση τη διεύρυνση των δραστηριοτήτων της «ΚΙΒΩΤΟΥ» ύστερα από την χορωδία και την ομάδα ποδοσφαίρου, με τα καλλιτεχνικά τμήματα χειροτεχνίας και ζωγραφικής και τη διδασκαλία παραδοσιακών χορών.

Το πρόγραμμα της λιτής γιορτής ξεκίνησε με ένα θεατρικό με θέμα: «Ένα θαύμα τα Χριστούγεννα» που έπαιξαν παιδιά και επιμελήθηκε η δασκάλα Ευθυμία Μποχορίκου με τους συνεργάτες της.

Στη συνέχεια παιδιά και γονείς παρακολούθησαν παράσταση Καραγκιόζη από το έργο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Στο Χριστό στο κάστρο» που παρουσίασε ο αγιογράφος και έμπειρος του είδους συμπολίτης μας κ.Κωνσταντίνος Κουγιουμτζής.

Τα επίκαιρα κάλαντα έψαλλαν όλα τα παιδιά της «ΚΙΒΩΤΟΥ» με τη συνοδεία του κ.Αθανασίου Κουλεντιανού στο ούτι, του κ.Χάρη Τσιπουρίδη στο βιολί και του κ.Δημητρίου Ρούτση στον Νταχαρέ.

Κατακλείδα της εκδήλωσης ήταν η τελετή της Βασιλόπιτας και η διανομή της. Το φλουρί βρήκε ο Νίκος που έλαβε ώς δώρο ένα μικρό φορητό υπολογιστή (tablet). Το κέρασμα παρατέθηκε στην αυλή της Εκκλησίας.

1101kivotos.jpg
1101kivotos1.jpg
1101kivotos2.jpg
1101kivotos3.jpg
1101kivotos4.jpg
1101kivotos5.jpg


Ετικέτες