Εκοιμήθη η μοναχή Συγκλητική της Ι.Μ. Θεοσκεπάστου Σοχού Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ)

Loading...


του Ηλία Προύφα

Εκοιμήθη εν Κυρίω η Αδελφή Συγκλητική (κατά κόσμον Εύχαρις Βασιλοπούλου) μεγαλόσχημη μοναχή της Ι. Μ. Παναγίας Θεοσκεπάστου Σοχού, μετοχίου της Ι. Μ. Δοχειαρίου Αγίου Όρους.

Η μοναχή Συγκλητική γεννήθηκε το 1932 στο Θέρμο Αιτωλ/νίας. Από τους ευσεβείς γονείς της Κων/νο και Όλγα Βασιλοπούλου κληρονόμησε την Ορθόδοξη Πίστη ,την ευσέβεια και την αγάπη προς Εκκλησία. Πτυχιούχος της Χαροκοπείου Οικοκυρικής Σχολής δεν θέλησε να εργασθεί ως καθηγήτρια για να αφοσιωθεί απερίσπαστη στο Κατηχητικό έργο της Εκκλησίας. Αφιερώθηκε στην αδελφότητα « Οικοδομή» του « Σωτήρος». Διετέλεσε κατηχήτρια στην Αθήνα, τη Θήβα, τη Θεσσαλονίκη και το Λαγκαδά, όπου με ζήλο κήρυξε το Λόγο του Θεού.

Ποθούσα την απόλυτη αφιέρωση στο Νυμφίο Της Χριστό, από το 1975 εστράφη στη μοναχική ζωή. Το 1995 έλαβε το μέγα αγγελικό Σχήμα στην Ιερά Μονή Παναγίας Θεοσκεπάστου, Σοχού, μετόχι της Ι. Μ. Δοχειαρίου από τον άγιο Καθηγούμενο και κτίτορα κ. κ. Γρηγόριο Ζουμή.

Διακόνησε με αγάπη και αυτοθυσία παρ’ όλα τα προβλήματα υγείας και την ηλικία της για 15 χρόνια στο μαγειρείο της Μονής. Ήταν ιδιαίτερα φιλακόλουθος και έψαλλε πάντοτε με ένθεο ζήλο. Είχε την υπακοή, παρθενία και ακτημοσύνη βασικές αρετές του μοναχισμού. Τα τελευταία πέντε χρόνια σήκωσε με υπομονή το σταυρό των ασθενειών της και έφυγε για τη θριαμβεύουσα Εκκλησία στις 17 -09-15 αφήνοντάς μας παράδειγμα αυτοθυσίας, αγάπης, υπομονής και αφοσίωσης στο Θεό.

Η εξόδιος ακολουθία πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 11 το πρωί στην Ιερά Μονή Θεοσκεπάστου Σοχού προεξάρχοντος του οικείου Μητροπολίτη Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννη και του Καθηγουμένου της Ι.Μ. Δοχειαρίου Αγίου Όρους Γέροντα Γρηγορίου.

Ας είναι αιωνία η μνήμη της. Ας έχομε την ευχή της.

1809dox.jpg
1809dox1.jpg
1809dox2.jpg
1809dox3.jpg
1809dox4.jpg
1809dox5.jpg


Ετικέτες