Δωρεάν 2.025 μερίδες φαγητού για άπορους από τη Μητρόπολη Δημητριάδος

Loading...


Στις 2.025 ανέρχονται οι δωρεάν μερίδες φαγητού που θα διαθέτει από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο η Μητρόπολη Δημητριάδος μέσα από τα 27 Σπίτια Γαλήνης που ήδη λειτουργούν.

Μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να έχουν λειτουργήσει σχεδόν όλα τα Σπίτια Γαλήνης εξυπηρετώντας τους άπορους.

Ευρεία σύσκεψη παρουσία όλων των υπευθύνων των Σπιτιών Γαλήνης της Μητρόπολης Δημητριάδος πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στη Μητρόπολη. Το συντονισμό της σύσκεψης είχε ο μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος και στόχος ήταν ο καλύτερος προγραμματισμός, προκειμένου το φιλανθρωπικό έργο της Μητρόπολης να υλοποιηθεί και φέτος με επιτυχία, παρά τις αντίξοες οικονομικές καταστάσεις.

Και όπως μετέφεραν οι υπεύθυνοι ιερείς, παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες στην κοινωνία, οι πιστοί συνεχίζουν να προσφέρουν τρόφιμα στις ενορίες, προκειμένου να παρασκευάζονται οι μερίδες φαγητού και να διατίθενται δωρεάν στους άπορους επιβεβαιώνοντας το πνεύμα φιλευσπλαχνίας τους.

Τα Σπίτια Γαλήνης από τα μέσα Ιουνίου έχουν κλείσει, προκειμένου να ξεκουραστούν και οι εθελόντριες, οι οποίες επωμίζονται το κύριο βάρος της όλης φιλανθρωπικής δράσης με την παρασκευή και διάθεση του φαγητού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, συνολικά οι μερίδες φαγητού που θα διατίθενται δωρεάν από τα Σπίτια Γαλήνης της Μητρόπολης από τον ερχόμενο μήνα, ανέρχονται στις 2.025.

Σε δήλωσή του ο μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος τόνισε πως «κατά μέσο όρο ο αριθμός τους κυμαίνεται στα ίδια με τα περυσινά επίπεδα και δεν υπάρχει ιδιαίτερη αύξηση».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως «και για την ερχόμενη περίοδο θα πραγματοποιηθεί κανονικά το φιλανθρωπικό έργο της Μητρόπολης μέσα από τη δράση των ενοριών, τον εθελοντισμό των γυναικών που βρίσκονται στα μαγειρεία, και την αλληλεγγύη των πιστών που αδιάλειπτα όλα αυτά τα χρόνια προσφέρουν τρόφιμα, διάφορα είδη και άλλα αντικείμενα από το υστέρημά τους».

Στις 10 Σεπτεμβρίου έχει προγραμματιστεί η τέλεση εσπερινού στην ενορία της Ανάληψης για τις εθελόντριες γυναίκες των Σπιτιών Γαλήνης του Βόλου, ενώ θα ακολουθήσει συνάντηση στο Πνευματικό Κέντρο.

Για τις εθελόντριες στα Σπίτια Γαλήνης της επαρχίας Αλμυρού θα πραγματοποιηθεί ξεχωριστή συνάντηση.

Την ίδια στιγμή λόγω του κλεισίματος των Σπιτιών Γαλήνης για το καλοκαίρι, έχει αυξηθεί η προσέλευση απόρων στο Δος Ημίν Σήμερον. Πιο συγκεκριμένα, ενώ συνήθως το χειμώνα η μέση προσέλευση απόρων κυμαίνεται στους 180, τώρα το καλοκαίρι ο αριθμός αυτός, όπως τονίστηκε από τη Μητρόπολη, ανέρχεται στους 250.

Τέλος, πρέπει να σημειωθεί πως το Δος Ημίν Σήμερον είναι ανοικτό και εξυπηρετεί τους άπορους όλες τις μέρες του χρόνου.Ετικέτες