Απειλεί η Α.Μέρκελ: Κάτω τα χέρια από τη Κριμαία- Δεν έχουμε ανάγκη το ρωσικό φυσικό αέριο

Loading...


Απειλές εναντίον της Ρωσίας εκτόξευσε η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ η οποία κατηγόρησε τη Ρωσία ότι καταφεύγει στο «νόμο της ζούγκλας» όσον αφορά στην κρίση στην Κριμαία γι αυτό και οι οικονομικές και πολιτικές επιπτώσεις στη Ρωσία θα είναι τεράστιες εκτός και αν αλλάξει τακτική!

Σε ομιλία της στη Μπούντεσταγκ, η Γερμανίδα καγκελάριος προειδοποίησε ότι η ΕΕ θα προχωρήσει με τις προγραμματισμένες κυρώσεις στη Ρωσία, εκτός εάν η Μόσχα αλλάξει πορεία.

H A.Mέρκελ προσπάθησε να υιοθετήσει σκληρή γλώσσα απέναντι στη Ρωσία:

«Σε μια περίοδο μεγάλης αβεβαιότητας στην Ουκρανία, η Ρωσία δεν έχει αποδείξει ότι είναι ένας εταίρος για τη σταθερότητα στη γειτονική χώρα στην οποία έχει ιστορικά, πολιτιστικά και οικονομικά στενή σχέση, αλλά εκμεταλλεύεται τις αδυναμίες της».

Η Μόσχα ενήργησε παράνομα, χρησιμοποιώντας τις μεθόδους του δέκατου ένατου και εικοστού αιώνα, είπε ακόμη, προσπαθώντας να στείλει κάποιο είδους μηνύματος «Κάτω τα χέρια από την Κριμαία» στον Πούτιν.

Η Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε πως «παραβιάζεται η εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας», διευκρινίζοντας ωστόσο πως η στρατιωτική δράση δεν αποτελεί επιλογή στην ουκρανική κρίση.

Όπως τόνισε, «στόχος είναι μια πολιτική, διπλωματική λύση στην ουκρανική κρίση», ενώ υπογράμμισε ότι οι στενότεροι δεσμοί της ΕΕ με την Ουκρανία, δεν έχουν στόχο να πλήξουν την Ρωσία, η οποία, σύμφωνα με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, κινδυνεύουν να ζημιώσει τον εαυτό της εάν δεν σταματήσει την τακτική που ακολουθεί αναφορικά με την Ουκρανία.

Την ίδια ώρα σε συνέντευξή της που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Passauer Neue Presse (PNP), η κυρία Μέρκελ δήλωσε πως η Γερμανία δεν εξαρτάται από τις παραδόσεις του ρωσικού φυσικού αερίου και δεν αναμένει να έχει προβλήματα εφοδιασμού, καταρρίπτοντας τις πολωνικές επικρίσεις για το θέμα αυτό.

«Προμηθευόμαστε ρωσικό φυσικό αέριο σε ποσοστό 35%, αυτό δεν μας καθιστά εξαρτώμενους», τόνισε.

«Οι γερμανικές εταιρίες έχουν στηριχθεί στο ρωσικό φυσικό αέριο εν γνώσει τους. Υπογράφηκαν συμβόλαια, ορισμένα είναι πολύ μακροπρόθεσμα και μέχρι τώρα η Ρωσία παρέδιδε πάντα φυσικό αέριο», πρόσθεσε.

Η Γερμανίδα καγκελάριος απάντησε συνεπώς άμεσα στις επικρίσεις του Πολωνού πρωθυπουργού Ντόναλντ Τουσκ ο οποίος είχε δηλώσει τη Δευτέρα ότι «η εξάρτηση της Γερμανίας από το ρωσικό φυσικό αέριο (θα μπορούσε) να περιορίσει στην πράξη την κυριαρχία της Ευρώπης» έναντι της Μόσχας, κυρίως όσον αφορά το θέμα της Ουκρανίας.

Απειλές χωρίς διάθεση ανάληψης στρατιωτικής δράσης είναι «κούφιες» απειλές από τον στρατιωτικό νάνο…Ετικέτες