Αλλαγές στο σύστημα εκπαίδευσης νέων Ιερέων

Loading...


Μαθητεία σε Ιερούς Ναούς αλλά και σε φιλανθρωπικές οργανώσεις σε συνδυασμό με τα μαθήματα εκκλησιολογικού και θεολογικού περιεχομένου θα περιλαμβάνει η εκπαίδευση των νέων Ιερέων της χώρας, η οποία αποκτά χαρακτηριστικά του δυϊκού συστήματος για την επαγγελματική εκπαίδευση.

Επίσης, εν έτει 2014 καταργούνται οι σημειώσεις για μαθήματα εκκλησιολογικού και θεολογικού περιεχομένου. Το θέμα της εκκλησιαστικής εκπαίδευσης συζητήθηκε στη συνάντηση που είχαν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Ειδικότερα, προωθείται η ίδρυση τριών Κέντρων Ιερατικής Μαθητείας σε Αθήνα, Κρήτη και Ξάνθη, στα οποία θα μπορούν να φοιτούν μόνον όσοι απόφοιτοι λυκείου θέλουν να γίνουν Ιερείς.

Στα Κέντρα το πρόγραμμα σπουδών θα αποτελείται κατά 60% από μαθήματα εκκλησιολογικού και θεολογικού περιεχομένου και κατά 40% από μαθητεία σε εκκλησιαστικές δομές. Δηλαδή, οι μαθητευόμενοι Ιερείς θα μαθητεύουν από Ιερούς Ναούς έως και φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Θα είναι η πρώτη φορά που θα καταρτισθεί πρόγραμμα σπουδών εκκλησιολογικού και θεολογικού περιεχομένου καθώς επίσης και η πρώτη φορά που θα συγγραφούν (με 1,2 εκατ. ευρώ) βιβλία για τα εν λόγω μαθήματα.Ετικέτες