Αγωγές κατά της Τρόικας από παλαιούς μετόχους της Τρ.Κύπρου

Loading...


Γράφει η Ελένη Νικολάου Παυλίδη

Προσανατολίζονται στην καταχώρηση αγωγών κατά της Τρόικας και τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους από ευρωπαϊκά σώματα και άλλους φορείς, οι παλιοί μέτοχοι της Τράπεζας Κύπρου.

«Αυτοί κατέρρευσαν την Τράπεζα Κύπρου με τις αποφάσεις και τους ετσιθελισμούς τους», κατήγγειλε στο «Φ» ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, ο οποίος προεδρεύει του Συνδέσμου Παλαιών Μετόχων της Τράπεζας Κύπρου, προσθέτοντας ότι αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χαθεί η περιουσία που είχαν οι παλιοί μέτοχοι της τράπεζας.

Ο αρχιεπίσκοπος δήλωσε ότι στη διάρκεια της συνάντησης που είχαν χθες βράδυ εκπρόσωποι των παλαιών μετόχων της Τράπεζας Κύπρου προτάθηκε η εισήγηση να καταχωρηθούν ομαδικές αγωγές, όπως ήδη έπραξαν ήδη ατομικά ορισμένοι από τους παλιούς μετόχους της Τράπεζας Κύπρου.

Δήλωσε επίσης ότι εντός των ημερών θα αποσταλούν επιστολές σε όλα τα μέλη του συνδέσμου για να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους να συμμετάσχουν στην καταχώρηση ομαδικών αγωγών καταβάλλοντας και το ανάλογο αντίτιμο.

«Θέλουμε να διεκδικήσουμε πίσω τις περιουσίες μας», συνέχισε, προσθέτοντας ότι έγινε ενημέρωση των εκπροσώπων των παλαιών μέτοχων της Τράπεζας Κύπρου για τις επαφές που γίνονται με την Κυβέρνηση, τη Βουλή και άλλους φορείς για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους. «Έχουμε συναίσθηση της κατάστασης, αλλά όπως διεκδικούν οι νέοι μέτοχοι τα δικαιώματά τους, θα διεκδικήσουν και οι παλιοί μέτοχοι τα δικά τους. Δεν σκοπεύουμε να έρθουμε σε αντιπαράθεση, αλλά θα συνεργαστούμε με την Τράπεζα Κύπρου», υπέδειξε ο μακαριότατος.

Πρόσθεσε επίσης ότι το 1% που παρέμεινε στους παλαιούς μετόχους της Τράπεζας Κύπρου, δεν λέει απολύτως τίποτα.

Στη διάρκεια της συνάντησης αποφασίστηκε και η διεύρυνση του αριθμού των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου κατά 5 μέλη, από 10 που ήταν μέχρι χθες. Εντός των επόμενων ημερών θα συνέλθει το Διοικητικό Συμβούλιο του συνδέσμου για να συζητήσει την όλη διαδικασία που θα ακολουθηθεί για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των μελών του, είτε μέσω αγωγών είτε μέσω άλλων τρόπων.Ετικέτες