«Άσπρισαν» τα βόρεια προάστια: Παγωμένοι δρόμοι και πολικές θερμοκρασίες

Loading...


Παγωμένοι δρόμοι από το χιόνι, πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, αποκλεισμένες ολόκληρες γειτονιές στα βόρεια προάστια της Αθήνας και προβλήματα στην κυκλοφορία. Αυτό είναι το σκηνικό που συνθέτει το νέο κύμα χιονιά που πλήττει τα τελευταία 24ωρα τη χώρα.

Η νέα κακοκαιρία που άρχισε να πλήττει την Αττική από το βράδυ της Τρίτης έφερε αρκετό χιόνι στα βόρεια προάστια της Αθήνας.

Σε Μαρούσι, Πεύκη, Κηφισιά, Άνοιξη, Δροσιά, Αγ.Στέφανο, Μελίσσια, Χαλάνδρι αλλά και στο Μενίδι το έστρωσε για τα καλά ενώ νιφάδες χιονιού έπεσαν ακόμη και στην Καλλιθέα και τον Κολωνό.

Στη λεωφόρο Κηφισίας η κίνηση μέχρι και τη μία μετά τα μεσάνυχτα διεξαγόταν με δυσκολία, λόγω της ισχυρής χιονόπτωσης.

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται από τους οδηγούς λόγω του παγετού.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων η κατάσταση αυτή θα συνεχιστεί και θα επιδεινωθεί τις επόμενες ώρες. Το πάχος του χιονιού θα είναι ιδιαίτερα μεγάλο στα βόρεια προάστια, στην Πάρνηθα, στην Πεντέλη ενώ στα ανατολικά παράλια, από το Λαύριο μέχρι των Ωρωπό η χιονόπτωση θα είναι ισχυρή και θα υπάρξει χιονόστρωση 10 με 20 πόντους. Στην Πάρνηθα η χιονόστρωση θα ξεπεράσει το μισό μέτρο ενώ στα βόρεια προάστια η χιονόστρωση θα φτάσει τους 10 με 20 πόντους.

Στο κέντρο της Αθήνας θα έχουμε το πολύ 5 πόντους χιόνι σε ελάχιστες επιφάνειες.

Παγοδρόμιο η λεωφόρος ΝΑΤΟ στον Ασπρόπυργο

Εν τω μεταξύ, σοβαρά προβλήματα παρατηρούνται αυτή την ώρα στη λεωφόρο ΝΑΤΟ στο ρεύμα προς Ασπρόπυργο καθώς ο δρόμος είναι τόσο παγωμένος που τα οχήματα γλιστρούν. Οι νταλίκες έχουν σταματήσει στη δεξιά λωρίδα και οι οδηγοί κινούνται με πολύ χαμηλές ταχύτητες. Ωστόσο, ένα αυτοκίνητο γλίστρησε με αποτέλεσμα να πέσει πάνω σε ακινητοποιημένη νταλίκα.
 Ετικέτες