Υποδοχή Ιερών λειψάνων Αγίου Λουκά του Ιατρού

Loading...


Τα ιερά λείψανα μετέφερε από την Ιερά Μονή Σαγματά ο καθηγούμενος πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Αντωνόπουλος, τα οποία και μετά την τελετή καθιερώσεως του ιερού παρεκκλησίου-προσκυνηταρίου παρατέθηκαν προς προσκύνηση από τους παρευρισκομένους ιατρούς, νοσηλευτές, αξιωματικούς καθώς και από ασθενείς και συνοδούς τους.


Τεμάχιο των ιερών λειψάνων του Αγίου Λουκά και μάλιστα μικρό τμήμα από την άφθαρτη διατηρημένη καρδιά του, θα παραμείνουν για πάντα στο παρεκκλήσιο του Ναυτικού Νοσοκομείου, αφού είναι ενσωματωμένα με την υπέροχη νέα εικόνα του αγίου, που τοποθετήθηκε εκεί ακριβώς που την έχουν ανάγκη οι ασθενείς, έξω από τα χειρουργεία.

Όπως ανέφερε και στην ομιλία που ακολούθησε στην αίθουσα διαλέξεων του νοσοκομείου ο π. Νεκτάριος «η καρδιά του Αγίου Λουκά θα κτυπάει από εδώ και πέρα εντός του Ναυτικού Νοσοκομείου».

Στις εκδηλώσεις προς τιμήν του αγίου Λουκά, αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως, του ιατρού συμμετείχαν εκτός του ηγουμένου της Ιεράς Μονής Σαγματά Αρχιμ. Νεκταρίου Αντωνοπούλου, ο Διευθυντής Γραφείου Στρατιωτικών Ιερέων ΓΕΝ Αρχιμ. Ιουστίνος Μαρμαρινός και οι ιερείς π. Αθανάσιος Καλογήρου και π. Μιχαήλ Νικολογιάννης.

Μετά το πέρας των ιερών ακολουθιών και ομιλιών τα ιερά λείψανα περιφέρθησαν σε όλους τους ορόφους και τα δωμάτια του ΝΝΑ για ευλογία και ταχεία ανάρρωση των ασθενών και νοσηλευομένων.