Χωρίς ευχές και κάλαντα οι γιορτές στη μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής

Loading...


Τελέστηκε το 40ημερο μνημόσυνο, παρουσία του υπουργού Μακεδονίας Θράκης

Το πένθος για το θάνατο του μακαριστού μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής Κυρού Δαμασκηνού επιβάλλει αλλαγές φέτος για τις γιορτές του αγίου Δωδεκαημέρου.

Έτσι οι εορταστικές μέρες που πλησιάζουν δεν θα είναι όπως άλλες χρονιές, που ο αείμνηστος μητροπολίτης υποδεχόταν στη μητρόπολη μικρά παιδιά, μέλη συλλόγων και κάθε απλό πολίτη για να ανταλλάξουν ευχές, να πουν κάλαντα. 
Λόγω του πένθους την παραμονή των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων τα γραφεία της μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής θα παραμείνουν κλειστά και ο μητροπολίτης Διδυμοτείχου και τοποτηρητής κ. Δαμασκηνός δε θα δεχθεί ευχές και κάλαντα.

Άλλωστε το κλίμα είναι ακόμα βαρύ αφού μόλις την περασμένη Κυριακή πραγματοποιήθηκε 40ήμερο μνημόσυνο στη μνήμη του μακαριστού μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής Κυρού Δαμασκηνού. Παρουσία του υπουργού Μακεδονίας Θράκης Θόδωρου Καράογλου τελέστηκε πολυαρχιερατική θεία λειτουργία το πρωί της Κυριακής στο ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Κομοτηνή και στη συνέχεια μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Κυρού Δαμασκηνού.

Στην εκκλησία βρέθηκαν επίσης ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης, ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Ζηλούδης, ο πρέσβης Αλέξης Αλεξανδρής και απλός κόσμος, ο οποίος αφού παρακολούθησε τη λειτουργία παρέμεινε στο ναό μέχρι το πέρας του μνημόσυνου.

Παρόντες ήταν οι μητροπολίτες Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου Προκόπιος, Ξάνθης και Περιθεωρίου Παντελεήμων, Χαλκίδος Χρυσόστομος, Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, Δράμας Παύλος και ο Διδυμοτείχου Ορεστιάδας και Σουφλίου Δαμασκηνός.