Χαλκίδος Χρυσόστομος: τα παιδιά είναι «δώρα Θεού» (φωτο)

Loading...


Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε και η 5η συνάντηση της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεώς Κορίνθου στην «Κροκίδειο Αίθουσα», το Σάββατο 19 Ιανουαρίου.

Ομιλητής ήταν ο Σεβ. Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος με θέμα: «Τα παιδιά της οικογένειας και οι μεταξύ τους σχέσεις».
Στην θεολογικά, κοινωνιολογικά και με ρεαλιστικά επιχειρήματα εμπεριστατωμένη εισήγησή του ο Σεβασμιώτατος, αφού αρχικώς τόνισε ότι το εγχείρημα της δημιουργίας της Σχολής Γονέων υπό της Ιεράς Μητροπόλεώς μας θα εκτιμηθεί εν καιρώ από εκείνους που αντιλαμβάνονται και γνωρίζουν, ανέπτυξε πλήρως το θέμα του αναφερόμενος στις περισσότερες πτυχές του βάναυσα χτυπημένου από την ηθική κρίση θεσμού της οικογενείας. Διατρανώνοντας την πάγια θέση της Εκκλησίας μας ότι τα παιδιά είναι «δώρα Θεού» αναφέρθηκε στην μοναδικότητα της προσωπικότητας του καθενός απ’ αυτά ξεχωριστά και στην δικαιοσύνη με την οποία πρέπει να τα αντιμετωπίζουν οι γονείς τους αποφεύγοντας την μεταξύ τους προσωποληψία. Ακολούθως, μέσα από παραδείγματα της Παλαιάς και Καινής Διαθήκης με εξαιρετική σαφήνεια και απαράμιλλη απλότητα ανέλυσε όλων των ειδών τις ενδοοικογενειακές σχέσεις και πρότεινε πρακτικές και θεολογικά κατοχυρωμένες λύσεις στα πιο συχνά αλλά και καίρια οικογενειακά «προβλήματα».
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Koρίνθου κ. Διονύσιος, λαμβάνοντας τον λόγο αμέσως μόλις ολοκλήρωσε την ομιλία του ο πνευματικός του αδελφός και συνιεράρχης του χαρακτήρισε την παραδειγματολογία εκ της Αγίας Γραφής, που χρησιμοποίησε, ως «υπερσύγχρονη», ένεκα της διαχρονικότητάς της, διότι η αλήθεια της Αγίας Γραφής είναι η μοναδική ελπίδα και σωτηρία στις σημερινές αντιξοότητες της μαστιζόμενης ανθρώπινης κοινωνίας. Επίσης, θεώρησε την παρουσία του εξέχοντος Ομιλητού ως μεγάλη τιμή και ευλογία για την Ι. Μητρόπολή μας αλλά και ως μοναδική ευκαιρία ανακεφαλαίωσης των έως τώρα συνεδριών της Σχολής Γονέων, που έχουν πραγματοποιηθεί, και πρότεινε στο ακροατήριο να εκμεταλλευτεί αυτή την ευκαιρία υποβάλλοντας τα ερωτήματά του στον εκλεκτό Ιεράρχη.

1
1
1