Τρίκαλα: Λαμπρός εορτασμός του πολιούχου Αγίου Βησσαρίωνος (ΦΩΤΟ)

Loading...


Τελέστηκε με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα μέσα στην αναστάσιμη χαρά η μνήμη του εν Αγίοις Πατρός Ημών Βησσαρίωνος Αρχιεπισκόπου Λαρίσης του Θαυματουργού, Πολιούχου και προστάτου της πόλεως των και της .

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Μητρόπολης: «Το πρωί της 26ης Μαΐου 2019 στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων τελέσθηκε πανηγυρικό αρχιερατικό συλλείτουργο με προεξάρχοντα το Σεβασμιώτατο Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγο και συνιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Λαγκαδά, Λιτής και Ρεντίνης κ. Ιωάννου, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου, Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου και του Σεπτού μας Ποιμενάρχου κ. Χρυσοστόμου, ενώ έψαλλε ο εκλεκτός χορός «Τρίκκης Μελωδοί».

Στον πανηγυρικό της ημέρας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος αναφέρθηκε εμπνευσμένα για την σημερινή εορτή του Πολιούχου Αγίου Βησσαρίωνος εκθειάζοντας λαμπρά σημεία του βίου του, αλλά και για την Αγία Φωτεινή την Σαμαρείτιδα και τον Απόστολο Ανδρέα αφού από την προηγούμενη Πέμπτη η των Τρικκαίων πόλη υποδέχθηκε την Τιμία και Χαριτόβρυτο Χείρα του Αγίου από την Ιερά Μητρόπολη Πατρών τη σεπτή αδεία και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου. Ευχήθηκε δε ο Πολιούχος των Τρικάλων, άγιος Βησσαρίων να είναι βοηθός και αρωγός στην ζωή και το έργο όλων των ευλαβών χριστιανών και πρόξενος όλων των πνευματικών αγαθών σε όλους τους ανθρώπους.

Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεπτός μας Ποιμενάρχης απυηύθυνε ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο Θανάσουλα για την άρτια οργάνωση της πανηγύρεως και του δώρισε ένα επιστήθιο Σταυρό».tilegrafima.gr