Τριετές μνημόσυνο για τον μακαριστό Ρεθύμνης Άνθιμο (ΦΩΤΟ)

Loading...


Την Τετάρτη 14η Αυγούστου 2013, προεόρτιο ημέρα της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, στον Ιερό Ενοριακό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης πόλεως Ρεθύμνης τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στην οποία συνιερούργησαν ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος και ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Ευγένιος.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κυρού Ανθίμου, επί τη συμπληρώσει τριών ετών από της εις Κύριον εκδημίας του, στο οποίο συμμετείχαν επίσης ο Σεβ. Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας και ο Σεβ. Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός.

Για το πολυσχιδές ποιμαντικό έργο του αοιδίμου Ιεράρχου μίλησε κατάλληλα, με την ευλογία του Επισκόπου μας, ο Εντιμολ. Άρχων Ιερομνήμων της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας και Πρόεδρος της Δημοσίας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Ρεθύμνης κ. Μιχαήλ Τρούλης.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και του Ιερού Μνημοσύνου οι Αρχιερείς, οι κληρικοί και οι πιστοί μετέβησαν εν πομπή στον χώρο νοτίως του Ιερού Ναού, όπου βρίσκεται ο τάφος του εκλιπόντος, στον οποίο και τελέσθηκε Αρχιερατικό Τρισάγιο.

alt
alt
alt
alt