Τόνωσε το θρησκευτικό συναίσθημα των Ιασμιωτών ο μητροπολίτης Διδυμοτείχου

Loading...


Ο τοποτηρητής κ. Δαμασκηνός επισκέφτηκε τον δήμαρχο Καδή Ισμέτ και ξεναγήθηκε στο μουσείο αγροτικής και πολιτιστικής κληρονομίας Ιάσμου δίνοντας τα εύσημα στους ανθρώπους του συλλόγου

Τηρώντας την υπόσχεσή του να βρίσκεται όσο το δυνατόν πιο κοντά στους ανθρώπους της μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής, που έμεινε χωρίς θρησκευτικό ηγέτη μετά το θάνατο του μητροπολίτη Δαμασκηνού, ο μητροπολίτης Διδυμοτείχου και προσωρινός τοποτηρητής της τοπικής μητρόπολης κ. Δαμασκηνός κατάφερε να τονώσει το θρησκευτικό συναίσθημα των Ιασμιωτών. 
Πολλά χρόνια είχε ο Ίασμος να δεχτεί την επίσκεψη ενός μητροπολίτη και η χαρά του κατοίκων ήταν μεγάλη, όπως απέδειξε και η προσέλευση στην εκκλησία όπου τελέστηκε η πρωινή λειτουργία ανήμερα της γιορτής του Αγίου Νικολάου.

Οι άνθρωποι του οικισμού τιμούν με κάθε μεγαλοπρέπεια τον Άγιο Νικόλαο κάθε χρόνο, αλλά αυτή τη φορά η γιορτή απέκτησε ένα διαφορετικό χαρακτήρα, λόγω της παρουσίας του μητροπολίτη.

Ο σεβασμιότατος κ. Δαμασκηνός τέλεσε τη λειτουργία και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με μικρά παιδιά που βρέθηκαν μαζί με τους γονείς τους στο ναό, τα οποία μάλιστα του επεφύλαξαν μία ευχάριστη έκπληξη όταν του δώρισε χειροποίητες κατασκευές. Για μια ιστορική στιγμή έκαναν λόγο οι άνθρωποι του Ιάσμου, αφού στη δοξολογία χοροστάτησε ο μητροπολίτης Διδυμοτείχου.

Στη συνέχεια άφησε για λίγο τα θρησκευτικά του καθήκοντα για να επισκεφτεί το δημαρχείο, όπου τον υποδέχτηκαν ο δήμαρχος Καδή Ισμέτ, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης και πρώην δήμαρχος Κυριάκος Αμούτζας, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι. Μάλιστα ο δήμαρχος δώρισε στον μητροπολίτη το έμβλημα του Δήμου, μία αναμνηστική εικόνα με την τοξωτή γέφυρα του Κοψάτου, μία κίνηση που χαροποίησε ιδιαίτερα τον σεβασμιότατο ο οποίος έσπευσε να ασπαστεί τον κ. Ισμέτ. Η συζήτηση έγινε σε φιλικό κλίμα και ο μητροπολίτης είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τη σημερινή πραγματικότητα στον οικισμό.

Στη συνέχεια ο κ. Δαμασκηνός επισκέφτηκε την εκκλησία του Αϊ Γιάννη, αλλά ιδιαίτερα εντυπωσιάστηκε όταν ξεναγήθηκε στο μουσείο αγροτικής και πολιτιστικής κληρονομίας, που με τόσο μεράκι έστησε και λειτουργεί ο τοπικός πολιτιστικός σύλλογος. Σε αυτή του την επίσκεψη συνοδός ήταν και ο δήμαρχος.

Θαύμασε τα κειμήλια που παρουσιάζουν τον Ίασμο στο πέρασμα του χρόνου και την αρχιτεκτονική του παραδοσιακού κτιρίου και έδωσε τα εύσημα στους ανθρώπους του συλλόγου. Ήταν μία επίσκεψη που σίγουρα θα θυμούνται και θα μνημονεύουν στον Ίασμο.

Ο μητροπολίτης Διδυμοτείχου θα βρίσκεται αύριo στην Κομοτηνή, όπου θα χοροστατήσει στη πρωινή κυριακάτικη λειτουργία στο ναό Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και στη συνέχεια θα τελέσει το μνημόσυνο για τις 40 ημέρες από την κοίμηση του μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής Δαμασκηνού.

1