Το Ληξούρι τίμησε τον Πολιούχο του, Αγιο Χαράλαμπο (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Loading...


Παρά τις πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες, πραγματοποιήθηκε με κάθε επισημότητα και τη δέουσα κατάνυξη η λιτανεία για τη μνήμη του στο , Πολιούχου της πόλης.

Είχε προηγηθεί μεγαλοπρεπής Θεία Λειτουργία με τη συμμετοχή των Μητροπολιτών Μηθύμνης κ. Χρυσοστόμου, και .

Ο κόσμος συνέρρεε από νωρίς στον ομώνυμο ιερό ενοριακό ναό, ενώ μοναδική ήταν η παρουσία της εκκλησιαστικής χορωδίας υπό τη διεύθυνση του Χοράρχου κ. Νικολάου Γ . Βάλσαμου. Η λιτανεία φέτος, λόγω του καιρού ήταν πιο σύντομη, ξεκίνησε από τον ναό του Αγίου Χαραλάμπους, συνέχισε μέχρι και τον ναό του Αγίου Νικολάου, σταμάτησε στον τάφο του Αγίου Παναγή Μπασιά και επέστρεψε πίσω. Η φιλαρμονική σχολή Ληξουρίου για άλλη μια φορά πλαισίωσε τη λιτάνευση της ιερής εικόνας, ενώ συμμετείχαν και οι Πρόσκοποι.

Διαβάστε εδώ:  Το χειροφίλημα του Μητροπολίτη Κεφαλληνίας που συζητείται…

Το παρόν, μεταξύ άλλων, έδωσαν ο αντιδήμαρχος Ληξουρίου, κ. Αλέξης Μοσχονάς, ο αντιπρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ, κ. Γιώργος Κατσιβέλης, ο δημοτικός σύμβουλος, Βασίλης Ρουχωτάς, οι κ. Δελαπόρτας και Παπαδάτος από τη ΝΔ, ο Κεφαλλονίτης αντιδήμαρχος Ραφήνας, κ. Γιώργος Κοκκόλης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ληξουρίου, κ. Διονύσης Μαρκέτος και άλλοι.