Την Παναγία Βουλκανιώτισσα υποδέχθηκε η Μεσσήνη (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Loading...


Υπο καταρακτώδη βροχή και την παρουσία πλήθους πιστών υποδέχτηκε η την , σε ανάμνηση θαύματος που επιτέλεσε η Θεοτόκος κατά τις αρχές του 18ου αιώνα, αυτό της διασώσεως της Μεσσήνης και της ευρύτερης περιοχής από θανατηφόρο λιμό.

Η της Εικόνας πραγματοποιήθηκε στην είσοδο της πόλης με επικεφαλής τον και στη συνέχεια έλαβε χώρα η λιτάνευσή της στους κεντρικούς δρόμους, η οποία κατέληξε στον ιερό μετοχιακό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής, όπου και εναποτέθηκε για οχταήμερο προσκύνημα.

Ο Θεοφιλέστατος, απευθυνόμενος στους πιστούς, ανέφερε: «Υποδεχόμαστε, σήμερα, την Παναγία για να μας ενισχύσει και να μας ενδυναμώσει στις δοκιμασίες που περνάμε. Στο Εικόνισμα της να εναποθέτουμε τα αιτήματά μας, έχοντας εμπιστοσύνη στο Ιερό Πρόσωπό της, διότι δεν εγκατέλειψε ποτέ τον άνθρωπο». Συνάμα ζήτησε τις προσευχές όλων για το δοκιμαζόμενο ποίμνιό του στην Αφρική.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν οι αντιπεριφερειάρχες Ελ. Αλειφέρη και Π. Μαντάς, ο δήμαρχος Μεσσήνης Γ. Τσώνης, ο τ. υπουργός Ι. Λαμπρόπουλος, ο τ. βουλευτής Δ. Σαμπαζιώτης, ο Διοικητής της 120 ΠΕΑ σμήναρχος Κ. Χίνης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Μεσσηνίας ταξίαρχος Στ. Τουφεξής, εκπρόσωποι του 9ου ΣΠ, του Πυροσβεστικού και Λιμενικού Σώματος, αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς κι εκπρόσωποι άλλων τοπικών φορέων.

Φωτογραφίες – Βίντεο: Γιώργος Τσερεφός

GTS_2347.jpg
GTS_2372.jpg
GTS_2419.jpg
GTS_2445.jpg
GTS_2475.jpg
GTS_2547.jpg
GTS_2566.jpg
GTS_2588.jpg