Τιμητική εκδήλωση για Αρχ. Επίτροπο Αμαρουσίου (φωτο)

Loading...


Ο Σύλλογος των Φίλων Βυζαντινής Μουσικής Αιγιαλείας οργάνωσε το βράδυ της 8ης Δεκεμβρίου,

στην ιστορική αίθουσα «Φιλαρμονική» Αιγίου, πολιτιστική εκδήλωση, προκειμένου να τιμήσει τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Μητροπόλεώς Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωροπού Αιδεσ. Πρωτ. κ. Χρίστο Κυριακόπουλο,

για την προσφορά του στη διάσωση και διάδοση της παραδοσιακής μας μουσικής. Στην προσωπικότητα και στο μουσικό έργο του π. Χρίστου Κυριακόπουλου αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του Συλλόγου, ερευνητής της Βυζαντινής και Δημοτικής Μουσικής και διαπρεπής μουσικολόγος κ. Φίλιππος Οικονόμου, ο οποίος εκ μέρους του Δ.Σ. του Συλλόγου του απένειμε τιμητικό δίπλωμα και τιμητική πλακέτα, για την πλούσια προσφορά και συμβολή του στην εθνική μας μουσική.

Η πολυμελής παραδοσιακή χορωδία του Συλλόγου, υπό την διεύθυνση του χοράρχου κ. Φίλιππου Οικονόμου απέδωσε παραδοσιακά τραγούδια προς τιμήν του π. Χρίστου Κυριακόπουλου, αρκετά των οποίων έχει καταγράψει ο π. Χρίστος και περιέχονται στην τρίτομη Μουσική Συλλογή παραδοσιακών ασμάτων του κ. Φίλιππου Οικονόμου.

Στην εκδήλωση παρευρέθη ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος, ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου και Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Ταξιαρχών Αιγιαλείας Πανοσ. Αρχιμ. κ. Καλλίνικος Πουλής, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων Αιδεσ. Πρωτ. κ. Χρήστος Ρέλλας και αρκετοί Κληρικοί της Μητροπόλεως Καλαβρύτων. Επίσης, στην εκδήλωση παρευρέθηκαν Κληρικοί και λαικοί που τιμούν και σέβονται τον π. Χρίστο Κυριακόπουλο και αναγνωρίζουν την προσφορά του στη μουσική μας παράδοση.

Μετά την αντιφώνηση και τις ευχαριστίες του τιμωμένου, την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβ. Ποιμενάρχης κ. Κύριλλος αναφερόμενος στην τιμή που απένειμε ο Σύλλογος των Φίλων Βυζαντινής Μουσικής Αιγιαλείας στον π. Χρίστο  Κυριακόπουλο, ως στενό συνεργάτη του, και η οποία περιποιεί τιμή για όλη την Μητρόπολη και την Εκκλησία.

alt
alt
alt
alt