Τίμησαν τον Αγ.Αθανάσιο στο Κουρτάκι Αργολίδος (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Loading...


Με Αρχιερατικό εσπερινό στον οποίο χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος γιορτάστηκε πανηγυρικά η ανακομιδή των ιερών λειψάνων του Αγίου Αθανασίου στον ομώνυμο ενοριακό Ιερό ναό στο Δημοτικό διαμέρισμα Κουρτακίου του Δήμου Άργους Μυκηνών.

Πρόκειται για ένα Βυζαντινό μνημείο με πολύ μεγάλη ιστορία όπου είναι αφιερωμένο εξαρχής στον Άγιο Αθανάσιο τον λεγόμενο Μάη Θανάση. Μετά το θείο κήρυγμα από τον Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Αργολίδος π. Χρυσόστομο Παπουλέση ακολούθησε η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του Αγίου σε όλο το Δημοτικό διαμέρισμα .

Στον εορταστικό εσπερινό παραβρέθηκαν ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Β. Σιδέρης , ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος, οι αντιδήμαρχοι Δ.Κρίγγος, Χ. Πετσέλης και Νίκος Γκαβούνος, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Άργους Μυκηνών Κ. Μπέγκος, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Θεοδόσης Δαγρές, οι δημοτικοί σύμβουλοι Β.Τζαβέλλας και Π. Σκούφης, η πρόεδρος της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής του δήμου Άργους – Μυκηνών Ντέπυ Δαμασκηνού, η πολιτευτής Σόνια Ταντάρου Κρίγγου κα.

Διαβάστε εδώ:  Θεία Λειτουργία μετά από 40 χρόνια στον Άγιο Αθανάσιο Τρικόρφου (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)