Τίμησαν τη μνήμη του π. Γερβασίου Παρασκευοπούλου (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με επιτυχία εστέφθησαν οι ιερές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθησαν την Τετάρτη 29.6. και την Πέμπτη 30.6.2016 στις Κατασκηνώσεις της Αναπλαστικής Σχολής Πατρών, για την από της Κοιμήσεως του αειμνήστου , Ιεροκήρυκος και Διδασκάλου των Πατρών..

Την παραμονή 29.6.2016 ετελέσθη ο Εσπερινός υπό του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. π. Αμβροσίου Γκουρβέλου, προισταμένου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελιστρίας Πατρών, ο οποίος ωμίλησε επικαίρως.

Ανήμερα, 30.6.2016. ετελέσθη η Θεία Λειτουργία και το ιερό μνημόσυνο του αοιδίμου π. Γερβασίου, υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, με την συμμετοχή Ιερέων της και πλήθους Λαού.

Ο Θεοφιλέστατος στο κήρυγμά του ανεφέρθη στην κλίση των αγίων Αποστόλων και στην κλήση που απευθύνει ο Θεός προς ημάς.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας ετελέσθη ο μεθέορτος Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, ενώ στο τέλος ετελέσθη τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως του μακαριστού και ηγιασμένου Ιεροκήρυκος των Πατρών π. Γερβασίου, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου.

Ο Σεβασμιώτατος ανεφέρθη εν συντόμω στην προσωπικότητα του π. Γερβασίου ως Ιεροκήρυκος και Διδασκάλου των Πατρών, με την ευκαιρία της 52ας επετείου από της κοιμήσεώς του και της 2ας επετείου από την ανακομιδή των ιερών του λειψάνων.

Μετά την ιερά ακολουθία, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμενη εκδήλωση στο αίθριο των Κατασκηνώσεων, με ομιλητή τον ορισθέντα υπό του Σεβασμιωτάτου, Αρχιμ.π. Αρτέμιο Αργυρόπουλο, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως και Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίων Πάντων Τριταίας Πατρών, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα με τίτλο: «Την νεότητα παιδαγώγησον» .

Ο π. Αρτέμιος με οδηγό την Αγία Γραφή και τους Πατέρας της Εκκλησίας, κυρίως τον Μέγα Βασίλειο και τον Ιερό Χρυσόστομο, ωμίλησε για την ανάγκη διαπαιδαγωγήσεως των νέων με πρότυπα ιερά και άγια.

Την ωραία αυτή εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος εστίασε στην ανάγκη να προσεγγίση η Εκκλησία με πολλή αγάπη τους νέους και να τους μεταδώση στις καρδιές τους την πίστη προς τον Θεό.

Μεταξύ των άλλων ο Σεβασμιώτατος, αναφερόμενος προς τους νέους, είπε χαρακτηριστικά: «…Είστε η χρυσή ελπίδα μας, οι χρυσές εφεδρείες του μέλλοντος…»

Επίσης ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον π. Αρτέμιο για την εμπεριστατωμένη ομιλία του και επήνεσε τους έχοντας την ευθύνη στην Αναπλαστική Σχολή για την διακονία τους στην Εκκλησία.

DSC_2318.JPG
DSC_2321.JPG
DSC_2325.JPG
DSC_2355.JPG
DSC_2400.JPG
DSC_2407.JPG
DSC_2459.JPG
DSC_2477.JPG
DSC_2510.JPG
DSC_2555.JPG
DSC_2571.JPG
DSC_2577.JPG
DSC_2598.JPG