Τίμησαν στη Σίφνο την Παναγία Χρυσοπηγή (φωτο)

Loading...


Με λαμπρότητα, εκκλησιαστική τάξη και παρουσία πλήθους ευσεβών προσκυνητών από τη Σίφνο, τα νησιά των Κυκλάδων και την Αθήνα, τιμήθηκε στη Σίφνο η μνήμη των πολλών θαυμάτων της Παναγίας, της επιλεγομένης Χρυσοπηγής, και η μεγάλη Δεσποτική Εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου.

Χθες, στον ιερό βράχο της Χρυσοπηγής, στον οποίο μεταφέρθηκε λιτανευτικά η ιερά εικόνα, επιβιβασθείσα προηγουμένως, κατά το επιχώριο έθος, από το λιμάνι των Καμαρών επί του ταχυπλόου Speed Runer III, της Εταιρείας του Σιφνίου Πλοιοκτήτη κ. Λεωνίδα Ευγενίδη-Δημητριάδη, και διαπλεύσασα τη νήσο, τελέσθηκε Πολυαρχιερατικός Εόρτιος Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης κ. Ιωήλ, συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Καισσαριανής κ. Δανιήλ, Κοζάνης κ. Παύλου, Ιερισσού κ. Θεοκλήτου και Σύρου και Σίφνου κ. Δωροθέου Β΄.

Στο εμπνευσμένο και μεστό θεολογικών μηνυμάτων κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος κ. Ιωήλ αναφέρθηκε στο γεγονός της Αναλήψεως του Κυρίου και τις σωτηριολογικές επιπτώσεις του στη ζωή των ανθρώπων.

Ακολούθησε παράθεση Μοναστηριακής δοχἠς προς όλους τους προσκυνητές.

alt
alt
alt
alt