Δημητριάδος Ιγνάτιος: Μόνο η πίστη μπορεί να μας απεγκλωβίσει από τα σημερινά αδιέξοδα (φωτο & video)

Loading...


Με τη δέουσα μεγαλοπρέπεια, εορτάστηκε στην πόλη του Βόλου η εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου, στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου.

Στον πανηγυρικό Εσπερινό την Τετάρτη 12/6, χοροστάτησε και ο ομίλησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, πλαισιωμένος από πλειάδα ιερέων καθώς επίσης και με την παρουσία των τοπικών αρχόντων, εκπροσώπων των ενόπλων δυνάμεων και  πλήθος κόσμου.

Μετά το πέρας του Εσπερινού, ακολούθησε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Αναλήψεως, στους δρόμους γύρω από τον Ιερό Ναό.

Την κυριώνυμο ημέρα Πέμπτη 13/6 το πρωί, τελέσθηκε Θεία Λειτουργία, στην οποία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος. Το Θείο Λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. Χρυσόστομος Παπαδόπουλος, ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως.

Προ της απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος, απευθυνόμενος προς το εκκλησίασμα, ευχαρίστησε τους πιστούς για τη συμμετοχή τους στις λατρευτικές ευκαιρίες όλης της Αναστάσιμης περιόδου. Τους προέτρεψε να κρατήσουν την πίστη τους σαν την ενοποιό δύναμη για τη φυγή από τα σημερινά αδιέξοδα της εποχής μας, ενώ απηύθυνε κάλεσμα προσευχής για τους ηγέτες του τόπου μας, έτσι ώστε να πάρουν τις σωστές αποφάσεις για το καλό του λαού μας.   

Μπορείτε να ακούσετε το κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου από τον εσπερινό, στο παρακάτω βίντεο:

{youtube}0IoXM6Pc1dI{/youtube}

alt
alt
alt
alt