Τι συζήτησαν οι Μητροπολίτες της Θράκης με τον Υπ.Παιδείας

Loading...


Με τον νέο , συναντήθηκαν πριν από λίγη ώρα οι τέσσερις και αντάλλαξαν απόψεις για θέματα της περιοχής και της .

Οπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της Μητρόπολης Μαρωνείας:

Το απόγευμα της Παρασκευής, 25ης Νοεμβρίου 2016, πριν τα εγκαίνια της 24ης Εμπορικής Εκθέσεως Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, πραγματοποιήθηκε συνάντησις του Εξοχωτάτου Υπουργού Παιδείας, Ερεύνης και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνου Γαβρόγλου μετά των τεσσάρων Μητροπολιτών της Θράκης, δηλονότι: Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού, Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονος, Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου, και του οικείου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος.

Διαβάστε εδώ:  Να συνεχιστεί ο διάλογος για τα Θρησκευτικά συμφώνησαν Αρχιεπίσκοπος-Γαβρόγλου (ΦΩΤΟ)

Άπαντες οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίται με την σειράν των πρεσβείων Αρχιερωσύνης καλωσόρισαν τον κ. Υπουργόν τον οποίον συνεχάρησαν επί τη αναλήψει των καθηκόντων αυτού και εν συνεχεία τον κατέστησαν κοινωνόν των θεμάτων της ευαισθήτου περιοχής, αλλά και τον ενημέρωσαν περί των δράσεων της Εκκλησίας γενικότερον εις την Θράκην.

Ακολούθως ο κ. Υπουργός εξέφρασε την χαράν της κοινωνίας μετά των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών και ανέπτυξε μετ’ αυτών γόνιμον διάλογον και τους πληροφόρησε περί του οργανογράμματος του Υπουργείου και ηττήσατο τας ευχάς ενός εκάστου διά προσφοράν εις το ευαίσθητον Υπουργείον.