Θυρανοίξια Ιερού Παρεκκλησίου από τον Καρυστίας Σεραφείμ (ΦΩΤΟ)

Loading...


Το εσπέρας της 19ης Σεπτεμβρίου και μέσα σε κλίμα πνευματικής χαράς ετελέσθησαν τα Θυρανοίξια του Ιερού Παρεκκλησίου επ’ ονόματι του Εορταζομένου Αγίου Μεγαλομάρτυρος Ευσταθίου Προστάτου των Κυνηγών οποίο ανηγέρθει δαπάναις του Κυνηγετικού Συλλόγου Κύμης και ευρίσκεται εις την περιοχή των Καλημεριάνων της Κύμης.

Της Ακολουθίας της τελετής του Αγιασμού των Θυρανοιξίων και εν συνεχεία του Αρχιερατικού Εσπερινού της Εορτής χοροστάτησε ο πλαισιούμενος από : Πρωτοσύγκελλο Πανοσ Αρχιμ Νικόδημο Πόγκα Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Ελευθέριο Σταμπέλο Οικονόμο Απόστολο Μπασάνο εφημέριο Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Αθανασίου Κύμης Πρωτοπρεσβύτερο Ευάγγελο Βογιατζή εφημέριο Αγίου Ιωάννου Αλιβερίου Πρεσβύτερο Ιωάννη Μπατή εφημέριο Καλημεριάνων και του Διακόνου Στυλιανού Πεταχτή.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος με αναφορά στον εορταζόμενο Άγιο Ευστάθιο.

Διαβάστε εδώ:  Η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού στην Ι.Μ Καρυστίας

Παρέστησαν πλήθος πιστών απο την ευρύτερη περιοχή της Κύμης μεταξύ εκ του οποίου του Αντιδημάρχου κ. Αλεξάνδρου Θεοδώρου του τέως Αντιπροέδρου Κύμης κ. Λίνου Τριανταφυλίδη και του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητος Καλημεριάνων κ. Φωτίου Βογιατζή και Μέλη του Συλλογού Κυνηγών Κύμης.

Μετά το πέρας όλης της λαμπρής ακολουθίας παρετέθει πανηγυρική δοχή σε όλους τους πιστούς μερίμνη του Προέδρου και του Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητος Καλημεριάνων.

Επίσης στο αναλόγιο και στην υμνολογία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ πλαισιούμενος από τον Πρωτοψάλτη Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Αθανασίου Κύμης κ. Ευαγγέλου Στάμου και άλλων ιεροψαλτών.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Αθανασίου

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr