Θεία Λειτουργία στο Βοχαϊκό από τον Μητροπολίτη Διονύσιο (ΦΩΤΟ)

Loading...


Στην Αρχιερατική Περιφέρεια της Βόχας και στην Κωμόπολη βρέθηκε ο προκειμένου να τελέσει την και το του μακαριστού Εμμανουήλ Παπαθανασίου, Ιεροψάλτου, υιού του Εφημερίου του Βοχαϊκού Αιδεσ. Πρωτ/ρου π. Παναγιώτη Παπαθανασίου.

Τον Σεβ. Μητροπολίτη πλαισίωσαν ο Παν/τος Αρχιμ. π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος, Ιεροκήρυκας και Καθηγούμενος της Ι. Μονής Παναγίας «Η ΠΑΝΤΩΝ ΧΑΡΑ», ο Αιδέσ. Πρωτ/ρος π. Αθανάσιος Κοντογιάννης και οι Διάκονοί του ενώ ο Αιδεσ. Πρωτ/ρος π. Παναγιώτης Παπαθανασίου παρέμεινε συμπροσευχόμενος.

Στο πολυπληθές Εκκλησίασμα που είχε συγκεντρωθεί από νωρίς προκειμένου να λειτουργηθούν και να λάβουν την ευλογία από τον σεπτό Ποιμενάρχη αλλά και για να προσευχηθούν για την ψυχή του κεκοιμημένου Εμμανουήλ, ο Σεβ. Μητροπολίτης μίλησε αναλύοντας την Ευαγγελική Περικοπή της Κυριακής μετά την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού και αντλώντας παραδείγματα από την καθημερινή ζωή και από το Γεροντικό τόνισε ότι ο άνθρωπος είναι ψυχοσωματική οντότητα, της οποίας, ενώ το σώμα αντέχει μόνο μερικά χρόνια, η ψυχή ζει αιώνια.

Έτσι παραμένει το ερώτημα του Κυρίου μας διαχρονικό προσπαθώντας να μας αφύπνισει λέγοντας «Τί γὰρ ὠφελήσει ἄνθρωπον ἐὰν κερδήσῃ τὸν κόσμον ὅλον, καὶ ζημιωθῇ τὴν ψυχὴν αὐτοῦ; Ἢ τί δώσει ἄνθρωπος ἀντάλλαγμα τῆς ψυχῆς αὐτοῦ;» (Μαρ η΄36-38).

Ολοκλήρωσε τον λόγο του πριν την Επιμνημόσυνο Δέηση απευθύνοντας λόγους υποστηρικτικούς και παρηγορητικούς στην οικογένεια του θανόντος.

1909leito.jpg
1909leito1.jpg
1909leito2.jpg
1909leito3.jpg
1909leito4.jpg
1909leito5.jpg
1909leito6.jpg