Τα ονομαστήρια του Νεαπόλεως Βαρνάβα (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Loading...


Με σεμνή μεγαλοπρέπεια τελέστηκε χθες, Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Τιμίου Προδρόμου Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία για τη μνήμη των Αγίων Αποστόλων Βαρθολομαίου και Βαρνάβα.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Μητρόπολης, στη Θεία Λειτουργία ιερούργησαν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σαλώνων κ. Αντώνιος και ο επιχώριος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, ο οποίος γιροτάζει τα ονομαστήριά του προσδίδοντας έτσι στη μέρα ευφρόσυνο και χαροποιό χαρακτήρα.

Στον εμπνευσμένο λόγο του ο Θεοφιλέστατος κ. Αντώνιος μεταξύ των άλλων είπε: « οι Απόστολοι με πολύ κόπο και θυσία κήρυξαν το Ευαγγέλιο πάση τη κτίσει.Το έργο τους δεν ήταν εύκολο: είχαν να αντιμετωπίσουν την οργή των Εβραίων, τους κινδύνους από τους ψευδαδέλφους, τις συκοφαντικές διώξεις. Όλα αυτά όμως τα υπέμειναν με γενναίο φρόνημα, γιατί είχαν ακράδαντη πίστη ότι ο Ιησούς Χριστός είναι ο αληθινός Υιός του Θεού».

Μετά τη Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος δέχθηκε στο Επισκοπείο τις ευχές και τα προσκυνήματα του ποιμνίου του.tilegrafima.gr