Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ (φωτο & video)

Loading...


Στις 4 Δεκεμβρίου η Εκκλησία τιμά την μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Σεραφείμ, Επισκόπου Φαναρίου.

Την ημέρα αυτή εορτάζει τα ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ. Ο  Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ τιμώντας τη μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Σεραφείμ Επισκόπου Φαναρίου ετέλεσε τη Θεία Θεία Λειτουργία στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς.

Προς τιμήν του Σεβασμιωτάτου κ. Σεραφείμ συλλειτούργησαν μαζί του οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες: Νικαίας κ. Αλέξιος, Καισαριανής, Βύρωνος & Υμηττού κ. Δανιήλ, Κορωνίας κ. Παντελεήμων, και οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι: Νεοχωρίου κ. Παύλος, Χριστιανουπόλεως κ. Προκόπιος και Σαλώνων κ. Αντώνος.

Συμπροσευχόμενοι παρέστησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες: Φιλαδελφείας κ. Μελίτων, Νέας Σμύρνης κ. Συμεών και Σιγκαπούρης κ. Κωνστασντίνος.

Στην ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος & Υμηττού κ. Δανιήλ.

Το Θείο Λόγο κήρυξε ο Αρχιμανδρίτης π. Νίκανδρος Καρακωστόπουλος.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε Μνημόσυνο εις μνήμην των μακαριστών Αρχιεπισκόπων Σεραφείμ και Χριστοδούλου.

Παρέστησαν οι αρχές της πόλης και πλήθος κόσμου ευχόμενοι στο σεπτό Ποιμενάρχη της πόλεως του Πειραιώς μακροημέρευση και καλή διακονία στον αμπελώνα του Κυρίου.

Ο Σεβασμιώτατος συμμετέχοντας στη δοκιμασία του ελληνικού λαού εδέχθη ευχές στο Επισκοπείο και δεν παρέθεσε εόρτιο γεύμα.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας εκ μέρους των αρχιερέων, του κλήρου και του λαού ευχές προς τον εορτάζοντα απηύθυνε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος & Υμηττού κ. Δανιήλ. 

Η Θεία Λειτουργία μεταδοθηκε απευθείας από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Πειραϊκής Εκκλησίας.

Οι ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καισαριανής, Βύρωνος & Υμηττού κ. Δανιήλ εκ μέρους των ιεραρχών, του κλήρου και του λαού και οι ευχαριστίες του εορτάζοντος Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

{youtube}ZY3c1eCQ-HQ{/youtube}

alt
alt
alt
alt