Σύρου Δωρόθεος: Να στηρίξουμε την πατρίδα την ώρα του «μαρτυρίου» της (φωτο)

Loading...


Η Τζιά τίμησε τον πολιούχο της Άγιο Χαράλαμπο

Του Γραμματέα IΜ Σύρου, Αλέξανδρου Μαρκουίζου, φιλόλογου

Τη μνήμη του Πολιούχου και Προστάτου τους Αγίου Χαραλάμπους τίμησαν χθες οι Κείοι (Τζιώτες) στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού (Δημοτικιά), συνευχηθέντες κατά τη Θεία Λειτουργία, της οποίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου & Κέας κ. Δωρόθεος Β‘.
Μεταξύ των πολυπληθών  συνευχηθέντων ήταν και παιδιά των Σχολείων και του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου Κέας, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Τροφίμων κ. Μόσχος Κορασίδης, εκπροσωπών την Κυβέρνηση,  ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Συρμαλένιος,ο Δήμαρχος Κέας κ. Αντ. Δεμέναγας, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και Εκπαιδευτικοί. Στο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στα τάλαντα-χαρίσματα, που μας προσφέρει ο Θεός και στην υποχρέωση,που έχει ο καθένας μας να τα αξιοποιήσει δημιουργικά, όχι μόνο για τον εαυτό του, αλλά και για το συνάνθρωπό του.

«Ο Άγιος Χαραλάμπης», πρόσθεσε,» δεν αξιοποίησε το τάλαντο της ιερωσύνης μόνο για την προσωπική, την ατομική  του σωτηρία, αλλά και για τη σωτηρία χιλιάδων ψυχών, που έβγαλε από το σκότος της ειδωλομανίας, ακόμα για τη σωτηρία των διωκτών του, την ώρα του μαρτυρίου του. Το αυτό πρέπει να πράξουμε και μεις σήμερα,να αξιοποιήσουμε όλοι μαζί και ο καθένας μας χωριστά το τάλαντο της αγάπης μας προς την Πατρίδα, στηρίζοντάς την την ώρα του «μαρτυρίου» της.»
Ακολούθησε η Λιτάνευση της ιεράς εικόνος του Αγίου και τιμίου Λειψάνου του, προσφερθέντος στο λαό της Κέας από την Ιερά Μονή Παναχράντου Άνδρου το 1978.
Μετά το πέρας των Λειτουργικών Εκδηλώσεων, ο Σύλλογος Κυριών Κέας παρέθεσε παραδοσιακή δοχή σε όλους τους εκκλησιασθέντες.

1
1
1
1
1tilegrafima.gr