Ηράκλειο: Παίρνω κεριά από την εκκλησία ώστε να έχουμε φως

Loading...


Δραματικές στιγμές βιώνει μία οικογένεια στο Ηράκλειο, που ζει σε ένα σπίτι με μισογκρεμισμένους τοίχους και λόγω ανέχειας αναγκάζονται να επιβιώνουν χωρίς ρεύμα και νερό.

Ο λόγος για την οικογένεια Μαυροειδή, την κ. Μαρίνα και τους δυο της γιους που ζουν στις Πατέλες. Στο εν λόγω σπίτι, το μόνο φως που μπαίνει είναι εκείνο του ήλιου ενώ όταν πέσει η νύχτα «πιάνουν δουλειά» τα … κεριά που κ. Μαρίνα παίρνει από την εκκλησία.
Τα δυο της αγόρια είναι άνεργα και λόγων των οικονομικών τους προβλημάτων δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους ενώ αναγκάζονται να ζουν στο ρημαγμένο σπίτι συντροφιά με … τρωκτικά.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν οι ίδιοι στο «Κρήτη TV», στην προσπάθειά τους να αντιμετωπίσουν τις καθημερινές τους ανάγκες, χτυπούν τις πόρτες των γειτόνων τους, παρακαλώντας για λίγη βοήθεια.
«Μας έχουν κόψει το ρεύμα και το νερό και αναγκαζόμαστε να ζητάμε από τους γειτόνους να μας βοηθήσουν. Έχουμε ένα λουξάκι και ανάβουμε κεριά για να δούμε. Ανάβουμε το τζάκι για να ζεσταθούμε. Νερό τρέχουμε στη γειτονιά να βρούμε για να πλυθούμε. Τι άλλο να κάνουμε; Δε μας νοιάζει για εμάς τόσο, αλλά για τη μάνα μας. Ελπίζουμε στην ευαισθητοποίηση του κόσμου προκειμένου να βοηθηθούμε και να επιζήσουμε», λέει ο Παναγιώτης, ένας εκ των δυο γιων της οικογένειας. «Κάθε βράδυ πάω στην εκκλησία για να πάρω κεριά ώστε να έχουμε φως», αναφέρει η κ. Μαρίνα με δάκρυα στα μάτια περιγράφοντας το δράμα που βιώνει.Ετικέτες