Σύρος, Τήνος, Μύκονος τίμησαν το Μητροπολίτη Δωρόθεο Α΄ (φωτο)

Loading...


Του Γραμματέα IΜ Σύρου, Αλέξανδρου Μαρκουίζου

Με την ευκαιρία του εορτασμού της 77ης επετείου από της Ευρέσεως της θαυματουργού Εικόνος του Αγίου Δημητρίου στην Ερμούπολη, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, με τους συνεργάτες του, διοργάνωσε σήμερα λαμπρή Εκδήλωση των Αποκαλυπτηρίων της προτομής του μακαριστού Προκατόχου του, Δωροθέου Α’ (Στέκα), επί τη 100ή επετείω από της γεννήσεώς του (1913-2013). 
Οι εκδηλώσεις έγιναν με τη συμμετοχή των προς τούτο προσκληθέντων Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Λήμνου κ. Ιεροθέου και Φθιώτιδος κ. Νικολάου. Το εσπέρας του Σαββάτου, τελέσθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Ερμουπόλεως Τρισαρχιερατικός Πανηγυρικός

1Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Νικολάου, ο οποίος, κατά την εμπνευσμένη  ομιλία του προς τους πολυπληθείς προσκυνητές, μεταξύ άλλων ανέφερε:

« Όταν έχουμε χάσει κάτι πολύτιμο και το βρούμε αργότερα, η χαρά μας είναι μεγάλη… Σήμερα, που έχουν χαθεί  αξίες και ιδανικά, πρέπει να τα αναζητήσουμε και να τα ξαναβρούμε, πρέπει να ξαναβρούμε το δρόμο μας!

Και τότε θα νοιώσουμε την ίδια χαρά που πρόσφερε στους κατοίκους της Σύρου και της Ιεράς Μητροπόλεως η Εύρεση της εικόνας του Αγίου Δημητρίου…»

1
1
1