Συντονισμός Εκκλ/κού έργου στα Σπίτια Γαλήνης, στην Οικογένεια και στη Νεότητα από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος

Loading...


Προγραμματισμένες συσκέψεις με τους Ιερείς -Υπευθύνους, κατά σειράν, των Σπιτιών Γαλήνης, των Σχολών Γονέων και του Νεανικού έργου της Τοπικής μας Εκκλησίας, είχε την περασμένη Τετάρτη στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.

Σπίτια Γαλήνης

Αποφασίστηκε η επαναλειτουργία των 27 σημείων  σίτισης, στις κατά τόπους ενορίες, από 2 έως 16/9
Καταγράφηκε και αποτιμήθηκε ο θετικός απολογισμός των ελέγχων που πραγματοποίησαν οι αρμόδιες αρχές, σχετικά με τις συνθήκες υγιεινής, ασφαλείας των Σπιτιών Γαλήνης, όπως και η διαδικασία καταγραφής των τροφίμων.

Αποφασίστηκε, ενόψει της επαναλειτουργίας των Σπιτιών Γαλήνης, να τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, επί τη εορτή του Αγίου Ευφροσύνου του Μάγειρος, στις 10/9, στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου, μετ’ αρτοκλασίας, υπέρ υγείας των εθελοντών και των λοιπών εργαζομένων στα Σπίτια Γαλήνης. Στην ίδια λατρευτική εκδήλωση θα τελεστεί και ο Αγιασμός της επαναλειτουργίας τους.

Αποφασίστηκε, τέλος, η περαιτέρω ενίσχυση της συμβολής των ενοριών στην αντιμετώπιση του υποσιτισμού των μαθητών, σε απόλυτη συνεργασία με την Εκπαιδευτική κοινότητα.

Οικογένεια

Ο Σεβασμιώτατος ενημερώθηκε από τους υπευθύνους Κληρικούς για την θεματολογία που θα ακολουθήσουν στις ενοριακές Σχολές Γονέων κατά το επερχόμενο Εκκλ/κό έτος, ενώ αποφασίστηκε η λειτουργία τεσσάρων νέων Σχολών Γονέων στις Ενορίες Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αλυκών, Αγίας Παρασκευής Βόλου, Πέτρου και Παύλου Νέας Ιωνίας και στο Κέντρο Νεότητος Αλμυρού.

Αποφασίστηκε, επίσης, να πραγματοποιηθεί, για τα Μέλη των Σχολών Γονέων, μεγάλη εκδήλωση, την Κυριακή 3/11 στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, με θέμα «Καταστροφικές λατρείες, μια σύγχρονη απειλή για τους νέους».

Νεότητα

Έγινε ενημέρωση από τους υπευθύνους Κληρικούς για τα πεπραγμένα της τρέχουσας χρονιάς και συντονίστηκε, λεπτομερώς, το νεανικό έργο ενόψει του επόμενου εκκλ/κού έτους. Αποφασίστηκαν συγκεκριμένες και στοχευμένες δράσεις, οι οποίες θα ανακοινώνονται σταδιακά.tilegrafima.gr