Συνεστίαση χορωδίας Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος

Loading...


Με πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου συγκεντρώθηκαν την Κυριακή του Τελώνου και Φαρισαίου τα μέλη της βυζαντινής χορωδίας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας με τις οικογένειές τους για να γίνουν συνδαιτυμόνες σ’ ένα γεύμα χαράς.

Η ηγεσία της τοπικής μας Εκκλησίας κατανοώντας πριν 17 χρόνια την σημασία και τον πρωτεύοντα ρόλο της ψαλμωδίας στη Θεία Λατρεία, ενδιαφέρθηκε για την καλλιέργεια και την προαγωγή της ψαλτικής τέχνης, συστήνοντας Σχολή Βυζαντινής Μουσικής αναγνωρισμένης από το κράτος. 
Στα πλαίσια λειτουργίας αυτής της σχολής είναι και η δημιουργία Βυζαντινής χορωδίας η οποία καλύπτει πολιτιστικές εκδηλώσεις και λειτουργικές ανάγκες της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας θέλησε με αυτό το γεύμα να ευχαριστήσει όλους όσους δεν φείδονται κόπου και χρόνου προκειμένου να έχει η χορωδία μας πάντοτε μια αξιοζήλευτη και αξιοπρεπή εμφάνιση και κυρίως να διαπνέεται από φιλαδελφία και αγάπη. Επίσης θέλησε να τονίσει πως η Μητρόπολη βρίσκεται κοντά στους ιεροψάλτες και στους μαθητές της Σχολής

Το τραπέζι έγινε στο κέντρο διασκεδάσεως «Διόνυσος» και το ευλόγησε ως εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεώς μας Πρωτοπρ. π. Νεόφυτος Ραφαηλίδης. Στο τέλος η ορχήστρα της Σχολής μας διασκέδασε με όμορφα παραδοσιακά τραγούδια.

Όλοι οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους και τη χαρά τους που έτυχαν «Ξενίας Δεσποτικής» και τόνισαν ότι η ανταπόκριση στις κουραστικές αλλά δημιουργικές πρόβες της χορωδίας καθώς και στις διάφορες εκδηλώσεις γεμίζει όλους με χαρά και ελπίδα και δίνει δύναμη να συνεχίζουμε να προσφέρουμε στην ιερή ψαλτική τέχνη προς δόξαν Θεού.

1