Σχολή Γονέων της Μητρόπολης Κορίνθου

Loading...


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η έναρξη της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου και την φετινή χρονιά, το Σάββατο 11 Ιανουάριου 2014, στην Κροκίδειο αίθουσα.
Προηγήθηκε Αγιασμός, τον οποίον ετέλεσε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αναστάσεως Χριστού Λουτρακίου και Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, Πανοσ. Αρχιμ. κ. Αγάπιος Δρίτσας εκ προσώπου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονυσίου,  κωλυομένου αυτού λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, ο οποίος και μετέφερε τις ευχές και τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου για καλή και ευλογημένη χρονιά ως και αίσια συνέχιση και ευόδωση των εργασιών της Σχολής και κατ’ αυτό το έτος. 
Κύριος ομιλητής ήταν ο υπεύθυνος της Σχολής και Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Πανοσ. Αρχιμανδρίτης κ. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος ο οποίος και ανέπτυξε το θέμα: «Η γέννησις του Χριστού και η αναγέννησις του ανθρώπου».

Ο Πανοσ.  Ιεροκήρυξ, στην μεστή θεολογικών νοημάτων ομιλία του, κατέδειξε μέσα από τον πλούτο της θεολογίας των Αγίων Πατέρων της Εκκλησίας μας, το «μέγα της ευσεβείας μυστήριον»  το ότι ο «Θεός εφανερώθη εν σαρκί»  για να αναπλάσει και ανακαινίσει το δημιούργημα του, τον άνθρωπο. Ντύθηκε την ανθρώπινη σάρκα την οποία προσέλαβε από τα πανάγια αίματα της αειπαρθένου Μαρίας για να την θεοποιήσει και να την επαναφέρει στο πρωτόκτιστο κάλλος και όλα αυτά από αγάπη και ευσπλαχνία στον πεπτωκότα υπό της αμαρτίας άνθρωπο. Παρεμβαίνει λοιπόν εν χρόνω, και σαρκώνεται για να δώσει την δυνατότητα της αναγέννησης και της μετοχής μας στην δόξα της Βασιλείας του, που αποτελεί και το σκοπό της εν-Χριστώσεως και  τελειώσεώς μας.
Εν συνεχεία ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος, τον οποίον συντόνισε, εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος κ. Αγάπιος Δρίτσας, ο οποίος μεταξύ άλλων ετόνισε την επικαιρότητα του μηνύματος της Γεννήσεως του Θεανθρώπου ως του μοναδικού Σωτήρα και Λυτρωτή, που αν το οικειοποιηθούμε,  θα βρούμε την  λύση τόσο στα προσωπικά μας αδιέξοδα, όσο και σ’ αυτά της οικογενείας και της κοινωνίας μας.

1