Οι μητροπόλεις ανοίγουν τις πόρτες σε ουκρανούς που μέχρι προχτές χαρακτήριζαν σχισματικούς !

Loading...


Μετά την μητρόπολη Φωκίδος που δέχτηκε επισκόπους της νέας αυτοαποκαλούμενης εκκλησίας, σειρά είχε η προοδευτική μητρόπολη Λαγκάδα !!

Αρνητική εντύπωση προκάλεσε πάντως σε μεγάλο μέρος του λαού η ευκολία που οι Έλληνες Ιεράρχες ανοίγουν τις αγκαλιές σε επισκόπους που μέχρι προχτές διαλαλούσαν ότι είναι σχισματικοί .
Επειδή τίποτα δεν γίνεται τυχαία ….!
Ο νοών νοείτο .

Βλέποντας αυτά ο λαός χάνει την εμπιστοσύνη στους ανώτατους κληρικούς και τρέχει πίσω από γέροντες .

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Μητρόπολης: «Ομάδα προσκυνητών της , επισκέφτηκε το πρωί της Παρασκευής, 15 Νοεμβρίου, την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, γενόμενοι δεκτοί από τον .

«Προ της επισκέψεως τους εις την έδρα της Μητροπόλεως, είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά, και να ξεναγηθούν από τον Γενικό Αρχιερατικό της καθ΄ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως, Αιδεσ. Πρωτοπρ. του Οικουμενικού Θρόνου π. Αναστάσιο Παρούτογλου.

Διαβάστε εδώ:  Συλλείτουργο του Μητροπολίτου Φωκίδος με Ουκρανούς Αρχιερείς - Το μήνυμα στους Ρώσους (ΦΩΤΟ)

Στην σύντομη ομιλία του ο Σεβασμιώτατος, αφού τους καλωσόρισε με θερμούς λόγους στην επαρχία μας αναφέρθηκε εν συντομία στην Εκκλησιαστική ιστορία του τόπου, καθώς επίσης και στις μορφές των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου και Δαμασκηνού του Στουδίτου, Επισκόπου Λητής και Ρεντίνης, οι οποίοι αν και έδρασαν σε διαφορετικές περιόδους στις περιοχές εκείνες, το μεγάλο πνευματικό και διαχρονικό Έργο τους καρποφορεί ακόμα.

Κατά την διάρκεια της παραμονής τους οι Ουκρανοί προσκυνητές, είχαν την ευκαιρία να μεταβούν στην πανέμορφη και γραφική κωμόπολη της Όσσης, όπου ασπάσθηκαν τα Σεπτά και Χαριτόβρυτα Ιερά Λείψανα της Αγίας Κυράννης και προσκύνησαν στο σημείο της ευρέσεως των Λειψάνων της Αγίας Ακυλίνας, ενώ επισκέφτηκαν ακόμα την Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Πέντε Βρύσεων και το Εκκλησιαστικό Κειμηλιαρχείο και την Βιβλιοθήκη της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης».

Δείτε φωτογραφίες της Μητρόπολης εδώtilegrafima.gr