Στο στρατόπεδο της Ρεντίνας λειτούργησε ο Λαγκαδά Ιωάννης

Loading...


Το πρωί του Σαββάτου, 30 Νοεμβρίου, ημέρα κατά την οποία τιμάται από την Εκκλησία μας, η Ιερά μνήμη του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου, ο , αποδεχόμενος την ευγενική πρόσκληση του Ταξίαρχου Κωνσταντίνου Γούναρη, Διοικητού της 1ης Ταξιαρχίας Καταδρομών Αλεξιπτωτιστών, Ιερούργησε προς χάριν του στρατευμένων παιδιών της Πατρίδας μας, εις τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου εντός του Στρατοπέδου «Αντιστρατήγος Γ. Κατσάνης» Ρεντίνης.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της , κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας παρέστησαν ο Διοικητής της 1ης Μεραρχίας Πεζικού «Σμύρνη», (Ι ΜΠ), που εδρεύει στην Βέροια, Υποστράτηγος Σάββας Κολοκούρης, Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί του Ελληνικού Στρατού, καθώς επίσης τα στελέχη και στρατιώτες της Μονάδος.

Διαβάστε εδώ:  Μαθητές από την Καβάλα επισκέφθηκαν τη Μητρόπολη Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην μορφή του σήμερα τιμωμένου Αγίου Αποστόλου Ανδρέα, ιδρυτού της Πρωτόθρονης Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως, καθώς επίσης στις προϋποθέσεις της κατανοήσεως της σημασίας του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας και της σωστής επικοινωνίας που πρέπει να έχουμε με τον Κύριο, μέσα από την καρδιακή προσευχή μας. Ενώ καταλήγοντας εξέφρασε την χαρά του που βρίσκεται σήμερα Ιερουργός, σε αυτή την πλέον ξεχωριστή μονάδα και ανάμεσα σε επίλεκτα μέλη του Ελληνικού Στρατού, ευχόμενος τέλος προς όλους εν΄ όψει των εορτών να ζήσουν τα εφετινά Χριστούγεννα με το Χριστό στην καρδιά τους.

Δείτε φωτογραφίες της Μητρόπολης εδώtilegrafima.gr