Φανάρι: Την εορτή της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος και πανευφήμου Ευφημίας θα τιμήσει το Οικουμενικό Πατριαρχείο στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, όπου φυλάσσεται εδώ και αιώνες το Ιερό Λείψανο της Αγίας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου, την παραμονή της εορτής, Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου, στις 16:30, θα τελεστεί πανηγυρικός Εσπερινός, κατά τον οποίο θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Φιλαδελφείας κ. Μελίτων.
Την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου, ημέρα κατά την οποία τιμάται η μνήμη της Αγίας Ευφημίας, θα τελεστεί η Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Μητροπολίτη Φιλαδελφείας.
Κατά τη διάρκεια των εορτασμών, το ιερό λείψανο της Αγίας Ευφημίας θα βρίσκεται τοποθετημένο στη Σολέα του Πατριαρχικού Ναού, προκειμένου οι πιστοί να έχουν τη δυνατότητα να το προσκυνήσουν























