Στη Μήλο ο Σύρου Δωρόθεος (φωτο)

Loading...


Χθες το πρωί, αμέσως μετά την άφιξή του στο νησί των ιερών Κατακομβών, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Μήλου και ενημέρωσε το Νοσηλευτικό και Διοικητικό του προσωπικό για την εντός των ημερών αποστολή φαρμακευτικού και αναλώσιμου νοσοκομειακού υλικού, σύμφωνα με σχετικό τους αίτημα, προερχομένου από την μεγάλη προσφορά Φαρμακευτικού και Νοσηλευτικού υλικού προς την Ιερά Μητρόπολη, εκ μέρους της ΜΚΥΟ της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, διά του Προέδρου του, κ. Γεωργίου Πατούλη. 
Ταυτόχρονα, ανταποκρινόμενος σε υποβληθείσα παράκληση των υπευθύνων του Κέντρου Υγείας Μήλου, τους διαβεβαίωσε ότι η Ιερά Μητρόπολη θα συνδράμει στα έξοδα μεταφοράς στην Αθήνα  για γέμισμα κενών φιαλών οξυγόνου και επανόδου τους στο νησί.

Στη συνέχεια, μετέβη στο Γυμνάσιο-Λύκειο Μήλου, όπου ἐγινε δεκτός με αισθήματα και εκδηλώσεις αγάπης και τιμής από τους Εκπαιδευτικούς και μαθητές, με τους οποίους συνομίλησε και προς τους οποίους απηύθυνε πατρικές ευχές και παραινέσεις.
Ακολούθως, επισκέφθηκε το Νηπιαγωγείο και τον Παιδικό Σταθμό Πλάκας, όπου έγινε εγκάρδια δεκτός από τους Νηπιαγωγούς και τους μικρούς μαθητές.
Το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ετέλεσε την Ακολουθία της Β’ Στάσεως των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο διαδοχικά, στους Ιερούς Ναούς Αγίου Νικολάου Τρυπητής και Αγίου Σπυρίδωνος Τριοβασάλου, προς το πολυπληθές εκκλησίασμα των οποίων ομίλησε, αναφερθείς στην κατανυκτική περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

1
1
1